Ο γιατρός γνωστός ως «ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» που έσωσε πάνω από 2 εκατομμύρια αγέννητα μωρά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο γιατρός γνωστός ως «ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» που έσωσε πάνω από 2 εκατομμύρια αγέννητα μωρά

Ο Τζέιμς Χάρισον δεν είναι ένας συνηθισμένος γιατρός, αφού μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να σώσει πάνω από δύο εκατομμύρια αγέννητα μωρά!

medlabnews.gr iatrikanea

Ο  Τζέιμς Χάρισον δεν είναι ένας συνηθισμένος γιατρός, αφού μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να σώσει πάνω από δύο εκατομμύρια αγέννητα μωρά! Είναι γνωστός ως «ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» και όχι τυχαία…

Ο 85χρονος πλέον Τζέιμς Χάρισον, είναι αιμοδότης με μία ασυνήθιστη σύνθεση πλάσματος. Το αίμα του έχει μοναδικά αντισώματα που καταπολεμούν τις ασθένειες και έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της νόσου του Rhesus.

Μέχρι τα 81 του, οπότε και σταμάτησε να δίνει αίμα σύμφωνα με τον νόμο της χώρας του, είχε δωρίσει αίμα 1.157 φορές, και οι αιμοδοσίες αυτές εκτιμάται ότι έσωσαν πάνω από δύο εκατομμύρια αγέννητα μωρά από την συγκεκριμένη πάθηση.

Η ασθένεια Rhesus είναι μια κατάσταση όπου το αίμα μιας εγκύου αρχίζει πραγματικά να επιτίθεται στα κύτταρα αίματος του αγέννητου μωρού της. Στις χειρότερες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή ακόμα και θάνατο για τα μωρά.

Μιλώντας στο Nine Network, είχε δηλώσει το εξής: «Έχω σώσει πολλές ζωές και έχω βοηθήσει να έρθουν πολλά παιδιά στον κόσμο και ναι, αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα».

Στον Χάρισον απονεμήθηκε το μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας (OAM) στις 7 Ιουνίου 1999. Ήταν υποψήφιος για Αυστραλός της Χρονιάς, αν και δεν κέρδισε. Το 2011, ήταν υποψήφιος στο Τοπικό Τμήμα Ηρώων της Νέας Νότιας Ουαλίας των Βραβείων Αυστραλίας της Χρονιάς, ενώ η ιδιαίτερη αυτή ιδιότητα του αίματός του τού έχει χαρίσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων