ΠΟΕΔΗΝ : Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής. Η κατάσταση της νοσηλεύτριας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΟΕΔΗΝ : Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής. Η κατάσταση της νοσηλεύτριας

Καμπανάκι κινδύνου για τις αντοχές των νοσοκομείων της Αττικής

medlabnews.gr iatrikanea

Καμπανάκι κινδύνου για τις αντοχές των νοσοκομείων της Αττικής, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κοροναϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, μόνο 33 κλίνες  ΜΕΘ, είναι κενές. Από τις 217 συνολικά, οι 184 είναι καλυμμένες, αναφέρει, απαιτώντας να γίνει άμεσα επίταξη των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Όπως αναφέρει, στο «Αττικό» χθες εισήχθησαν 43 ασθενείς με κοροναϊό – οι περισσότεροι από ποτέ.
Στο Θριάσιο σήμερα, εισήχθησαν, μέχρι τις 14:00, 10 ασθενείς με κοροναϊό, και όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο προσέρχονται βαριά περιστατικά.

Στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται 278 ασθενείς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που προσθέτει ότι από τις  84 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι καλυμμένες οι 79. Καλύτερη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού,  όπου είναι καλυμμένες οι 31, από τις 44 κλίνες.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής

Αναλυτικότερα:

ΣΩΤΗΡΙΑ: Νοσηλεύονται 79 ασθενείς στις 84 κλίνες.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 31 ασθενείς σε σύνολο 44 κλινών.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:  11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
ΕΛΠΙΣ:  6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.
ΑΤΤΙΚΟ:  11 ασθενείς στις 23 κλίνες.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Καλύτερα η νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό

Στο μεταξύ, βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα, η οποία μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρέλυσε αρχικά στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η 40χρονη, είναι καλύτερα στην υγεία της και συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας πριν. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, οι γιατροί και η διοίκηση αντιμετωπίζουν το ζήτημα με υπευθυνότητα, συμπληρώνοντας την κίτρινη καρτέλα, την οποία απέστειλαν στον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας».

Με ανάρτηση της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας αναφορικά για την περιπέτεια υγείας της τονίζει τα εξής: “Αναρρώνοντας στο νοσοκομείο μας με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές φίλους μου για την μεγάλη βοήθεια και την συμπαράσταση σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για εμένα.

Να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα την Υφυπουργό κ. Ράπτη Ζωή τον Διοικητή της 6ή Υπε κ Καρβέλη Γιάννη για την επικοινωνία και το ενδιαφέρον τους, όπως και τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ. Ρουμπάτη Λεωνίδα για την αμέριστη βοήθεια του. Καθώς κ την Νοσηλευτική Υπηρεσία. Και φυσικά τον θεράποντα ιατρό κ. Λελουδα Ιωάννη. Σας ευχαριστώ όλους για το πραγματικό ενδιαφέρον Σας, θα επιστρέψω πιο δυνατή”.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων