Σοκάρει στην Αυστραλία ο βιασμός γυναίκας μέσα στο Κοινοβούλιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σοκάρει στην Αυστραλία ο βιασμός γυναίκας μέσα στο Κοινοβούλιο

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της χώρας ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο

 medlabnews.gr iatrikanea

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της χώρας ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις καταγγελίες πρώην υπαλλήλου της κυβέρνησης για βιασμό της μέσα σε γραφείο υπουργού στο Κοινοβούλιο.

Η Μπρίτανι Χίγκινς, η οποία εργαζόταν το 2019 για την Λίντα Ρέινολντς, τότε υπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας και τώρα υπουργό Άμυνας, κατήγγειλε ότι βιάστηκε από άνδρα συνάδελφό της μέσα στο γραφείο της υπουργού στο κοινοβούλιο έπειτα από μια βραδιά με κατανάλωση ποτών μαζί με άλλους συναδέλφους του Φιλελεύθερου Κόμματος. Συνάδελφός της προσφέρθηκε να την επιστρέψει σπίτι της, όμως την μετέφερε στο Κοινοβούλιο, όπου τη βίασε ενώ εκείνη ήταν λιπόθυμη.

Μιλώντας σε μέσα της Αυστραλίας η Χίγκινς ανέφερε ότι αφού κατήγγειλε τον βιασμό της σε ανώτερό της, κλήθηκε να συμμετέχει σε μια επίσημη συνεδρίαση για το περιστατικό, μέσα στην ίδια αίθουσα. 

Πρόσθεσε ότι τότε δεν μίλησε και, αντιθέτως ζήτησε μετάθεση σε άλλη θέση, όμως πριν από μερικές ημέρες παραιτήθηκε και επανέφερε τις καταγγελίες.

Η κυβέρνηση είχε αρχικά υποστηρίξει τη στάση των ανωτέρων της Χίγκινς λέγοντας πως την είχαν ενθαρρύνει να καταθέσει μήνυση και πως θα την υποστήριζαν όποια κι αν θα ήταν η απόφασή της. Ένας αυστραλιανός αξιωματούχος είχε ωστόσο παραδεχθεί πως η επιλογή του χώρου γι' αυτή τη συνεδρίαση ήταν λάθος.

Το σκάνδαλο, όμως, έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις και προκάλεσε διαμαρτυρίες στην κοινή γνώμη της χώρας, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

«Αυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Και ζητώ συγγνώμη», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο Μόρισον εξήγησε πως, αφού συζήτησε το ζήτημα χθες, Δευτέρα, το βράδυ με τη σύζυγό του, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να ενισχυθεί η απάντηση σ' αυτό το σκάνδαλο και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνονται οι προσφυγές για σεξουαλική επίθεση και μια άλλη για την κουλτούρα της εργασίας στους κόλπους του κοινοβουλίου.

«Τα επαγγελματικά περιβάλλοντα όπου οι νεαρές γυναίκες βρίσκονται σε καταστάσεις στις οποίες είναι τόσο ευάλωτες, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», δήωλσε.

Η Χιγκινς ευχαρίστησε τον επικεφαλής της κυβέρνησης για τη συγγνώμη, όμως πρόσθεσε πως χρειάστηκε να κινητοποιηθούν τα μέσα ενημέρωσης για να αποφασιστεί η διεξαγωγή έρευνας.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων