Καπραβέλος: Αναμένουμε 6.000 ημερήσια κρούσματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καπραβέλος: Αναμένουμε 6.000 ημερήσια κρούσματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Για «όξυνση» του 3ου κύματος του κοροναϊού στη Ελλάδα

medlabnews.gr iatrikanea 

Η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, οι μεταλλάξεις και η τεράστια πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας - O διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησε στο Newsbomb.gr και τόνισε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου τα κρούσματα σε ημερήσια βάση δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 6.000.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένης της άσχημης κατάστασης στην Αττική, το 3ο κύμα της πανδημίας αναμένεται να ξεπεράσει τα αριθμητικά δεδομένα της κορύφωσης του 2ου κύματος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Εκτίμησε δε, ότι η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου. Δεδομένης λοιπόν της κατάστασης ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι είναι παρακινδυνευμένο, τουλάχιστον για την Αττική να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης αυτή την περίοδο.

Τόνισε ακόμα ότι το όποιο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει με αυστηρούς όσους και μέτρα.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς σχολίασε ότι είναι το μόνο «όπλο» που διαθέτουμε στην μάχη κατά το κορωνοϊού αλλά δυστυχώς στην χώρα μας γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Πρότεινε μάλιστα την χρήση και του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην μάχη για την αντιμετώπιση του ιού.

Πηγή: Newsbomb.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων