Συγκλονιστική καταγγελία για απόπειρα βιασμού από μεγαλοστέλεχος της ΕΟΚ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονιστική καταγγελία για απόπειρα βιασμού από μεγαλοστέλεχος της ΕΟΚ

Αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ έχει προκαλέσει η καταγγελία μιας επί σειρά ετών υπαλλήλου της Ε.Ο.Κ. εις βάρος μεγαλοστελέχους της Ομοσπονδίας για

medlabnews.gr

 Αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ έχει προκαλέσει η καταγγελία μιας επί σειρά ετών υπαλλήλου της Ε.Ο.Κ. εις βάρος μεγαλοστελέχους της Ομοσπονδίας για απόπειρα βιασμού.

Η συγκεκριμένη γυναίκα προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε επίσημη καταγγελία που αφορά δύο περιστατικά που συνέβησαν το 2014 και το 2018.

Ειδικότερα, πρόκειται για απόπειρα βιασμού που τοποθετείται χρονικά στο 2014 και σεξουαλική παρενόχληση που έγινε το 2018.  Η καταγγελία έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με τη σειρά του τη διαβίβασε στην Εισαγγελία.

Στην καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού του 2014 που έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας από το dikastikoreportaz.gr, ο μεγαλοπαράγοντας της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης φέρεται να εισέρχεται στο δωμάτιο της υπαλλήλου, να κατεβάζει το παντελόνι και το εσώρουχό του, να την κολλάει στον τοίχο και να προσπαθεί να αφαιρέσει το δικό της εσώρουχο, μιλώντας της χυδαία!

Το συμβάν όπως το περιγράφει η υπάλληλος της Ομοσπονδίας:

«Προς μεγάλη έκπληξή μου, είδα τον [παραθέτει όνομα], ο οποίος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού έσπρωξε την πόρτα με βία, εισήλθε στο δωμάτιό μου, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, δείχνοντάς μου το μόριο του, ταυτόχρονα έκλεισε την πόρτα. Αστραπιαία όρμησε προς το μέρος μου και με κόλλησε στον τοίχο, πιάνοντάς μου το στήθος και προσπαθώντας πιεστικά να με φιλήσει στο στόμα, λέγοντάς μου με χυδαίες εκφράσεις ότι τώρα θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου! Εγώ σοκαρίστηκα από αυτές του τις ενέργειες και προς στιγμή πάγωσα και δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Εκείνος συνέχισε να με θωπεύει με μανία στο στήθος και τους μηρούς προσπαθώντας να μου αφαιρέσει το εσώρουχο που φορούσα, επιδιώκοντας να συνευρεθεί μαζί μου, χωρίς τη θέληση μου.»

Η υπόθεση, βέβαια, δεν εξαντλείται στο εν λόγω περιστατικό, καθώς η Εισαγγελία έχει στα χέρια της και άλλα συμβάντα σεξουαλικής παρενόχλησης με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όπως τα κατέγραψε η υπάλληλος της Ομοσπονδίας.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας

Ο συνήγορος της καταγγέλλουσας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο dikastikoreportaz.gr, τόνισε ότι η επίσημη τοποθέτηση της Ε.Ο.Κ για την υπόθεση τον θλίβει, ενώ υποστήριξε ότι η εντολέας του δεν έχει ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές στην Ομοσπονδία.

«Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με θλίβει διότι κάνει λόγο για περιστατικό που σκοπό έχει να βλάψει τις εκλογές της Ομοσπονδίας, πράγμα που είναι παντελώς άσχετο, διότι η υπάλληλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις εκλογές και δεν την ενδιαφέρουν. Είναι τουλάχιστον σοκαριστικό να αναφέρονται τέτοια πράγματα  από ανθρώπους που έχουν τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ στα χέρια τους».

Η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόννοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων