Τα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου σε όλες τις κόκκινες περιοχές | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου σε όλες τις κόκκινες περιοχές

Η παράταση της κυκλοφορίας κατά μία ώρα τα Σαββατοκύριακα στην Αττική δηλαδή μέχρι τις 19:00 το απόγευμα

medlabnews.gr iatrikanea 


Αναπροσαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση του κοροναϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Από αύριο Πέμπτη και από τις 6 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου ισχύουν τα εξής:

Η παράταση της κυκλοφορίας κατά μία ώρα τα Σαββατοκύριακα στην Αττική δηλαδή μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, η αλλαγή της χρήσης του κωδικού 6, αλλά και η εισαγωγή χιλιομετρικού περιορισμού στο κωδικό 2 είναι μεταξύ των αλλαγών που αποφασίστηκαν προκειμένου να ανακοπεί η δυναμική της πανδημίας με τις ΜΕΘ, κυρίως στην Αττική, να βρίσκονται σε όριο συναγερμού.

Η επιτροπή εξέτασε την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και αποφάσισε νέα μέτρα όπου χρειάζεται, αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων σε άλλες περιοχές ώστε να μειώσει την κοινωνική κινητικότητα λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης που θεριεύει, ειδικά στην Αττική.

Στο βαθύ κόκκινο πολλές περιοχές

H κατάσταση δεν είναι καλή σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο όπως η Αττική.

Στο «βαθύ κόκκινο» θα βρίσκονται από αύριο εκτός από την Αττική και οι εξής περιοχές:

Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 στην Αττική

Σε αυτό, ωστόσο, εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλονίκη και η Αττική.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική θα ξεκινά από τις 19:00.

Στόχος των ειδικών πάντως ήταν να σφίξουν περισσότερο τα ήδη υφιστάμενα μέτρα, αλλά να μην πάμε σε ένα πιο σκληρό lockdown (τύπου Μαρτίου).

Τι θα ισχύσει για μετακινήσεις με κωδικό 6 και 2

Όσον αφορά την Αττική, η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο. Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Ένα ακόμα μέτρο που αποφασίστηκε είναι η αυστηροποίηση της μετακίνησης με τον κωδικό «2» για ψώνια. Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Τι ισχύει για τα σχολεία

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, βρίσκεται σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων