Τα νέα μέτρα που ισχύουν. Με κωδικό 6 οι μετακινήσεις στα κομμωτήρια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα νέα μέτρα που ισχύουν. Με κωδικό 6 οι μετακινήσεις στα κομμωτήρια

Μια σειρά από αλλαγές που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και προβλέπουν - μεταξύ άλλων - την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης

medlabnews.gr iatrikanea 


Από σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, κάτοικος Περιστερίου που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από το Περιστέρι στο Χαϊδάρι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.


Υπενθυμίζεται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλη την επικράτεια στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζεται υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

 

Τέλος, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνουν οι εξής περιοχές:

-η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας

- η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

- η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

-η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας

- ο δήμος Ρόδου

Οι περιοχές αυτές από τις 22 Μαρτίου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) καθώς παρατηρήθηκε αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων