Δραματική η κατάσταση στις ΜΕΘ στην Γαλλία. Κάθε μέρα και χειρότερα. Γίνεται επιλογή ασθενών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δραματική η κατάσταση στις ΜΕΘ στην Γαλλία. Κάθε μέρα και χειρότερα. Γίνεται επιλογή ασθενών

Αλύπητα σφυροκοπά το τρίτο κύμα πανδημίας τη Γαλλία που βιώνει δραματικές ώρες
 medlabnews.gr iatrikanea

Αλύπητα σφυροκοπά το τρίτο κύμα πανδημίας τη Γαλλία που βιώνει δραματικές ώρες, έχοντας βυθιστεί στο σκοτάδι του κοροναϊού.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και το Ισραήλ, που γνωρίζουν μείωση του ιικού τους φορτίου χάρη στην επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμών, το Παρίσι βρίσκεται σε αγώνα δρόμου.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία εξακολούθησε να αυξάνεται σήμερα καθώς η χώρα εισήλθε στην όγδοη μέρα του λοκντάουν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Συναγερμός έχει σημάνει, την ίδια στιγμή, στους υγειονομικούς εξαιτίας της ασφυξίας που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον αριθμό των νοσηλευόμενων να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ρεκόρ,  Σύμφωνα με τα στοιχεία, 5.838 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε σύγκριση με 5.769 χθες, και 34.895 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό του υγειονομικού πανικού, το σκηνικό θυμίζει Ιταλία του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η συμφόρηση δημιουργεί τους δικούς της κανόνες, υποχρεώνοντας τους γιατρούς να προβούν στη δραματική κίνηση επιλογής του ποιος από τους σοβαρά πάσχοντες θα λάβει την απαραίτητη φροντίδα για να κρατηθεί στη ζωή.

Η αγωνία κλιμακώνεται εάν σκεφτεί κανείς ότι οι αρμόδιοι φορείς της Γαλλίας διαμηνύουν πως η κορύφωση του τρίτου κύματος στη χώρα θα επέλθει μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Αυτόματα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Γαλλία θα υποστεί πιο ηχηρά χτυπήματα σε σχέση με τον χειμώνα.

Το παζλ του προβληματισμού συμπληρώνουν οι μεταλλάξεις, με προεξέχουσα τη βρετανική, που κυριαρχεί και αυξάνει σε ανησυχητικό βαθμό το ποσοστό της μεταδοτικότητας.

Είναι φανερό πια ότι ο κόσμος, όσον αφορά στα υγειονομικά δεδομένα, είναι χωρισμένος στα δύο. Σε εκείνους που εξέρχονται της βαριάς κρίσης και σε εκείνους που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης.

Το σίγουρο είναι ότι το τέλος της πανδημίας δεν έχει φτάσει, γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα τόσο στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, για αποφυγή χαλάρωσης των μέτρων πριν από τον Ιούνιο, όσο και στο μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για αποφυγή μετακινήσεων.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100.000 ανθρώπων στη Γαλλία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων