Γεωργιάδης : Τα γυμναστήρια θ' ανοίξουν μόνο για τους εμβολιασμένους. Γερμανία Χαλαρώνουν μέτρα για τους εμβολιασμένους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γεωργιάδης : Τα γυμναστήρια θ' ανοίξουν μόνο για τους εμβολιασμένους. Γερμανία Χαλαρώνουν μέτρα για τους εμβολιασμένους

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που ήθελε τα γυμναστήρια να ανοίγουν μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβό

medlabnews.gr iatrikanea

 Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που ήθελε τα γυμναστήρια να ανοίγουν μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο! 

Συγκεκριμένα Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open, πριν από λίγο, τόνισε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και από τα τέλη Ιουνίου (και αν) και για τους υπόλοιπους πολίτες.

«Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου»

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιούνη θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους».

Όπως ανέφερε χθες το υφυπουργείο Αθλητισμού για τα ιδιωτικά γυμναστήρια, τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξής τους.

Ουσιαστικά αυτός είναι ο πρώτος διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη που γίνεται στην Ελλάδα, παρόλο που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί επανειλημμένως πως δεν θα υπάρξει διάκριση και ο Κ.Μητσοτάκης έλεγε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι για «προσωπική χρήση».

Εννοείται πως μετά τα γυμναστήρια θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες, όπου θα υπάρξει αυτός ο διαχωρισμός και θα επιτρέπεται να εισέλθουν μόνο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο. 

Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους στη Γερμανία


Οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από Covid-19 θα μπορούν από την Κυριακή να ανακτήσουν κάποιες από τις ελευθερίες τους που περιορίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) χθες και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat) πριν από λίγη ώρα. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για περισσότερη κανονικότητα», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται εκείνος ο οποίος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ανοσοποίησης πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ενώ όσοι νόσησαν από την Covid-19, θα πρέπει να διαθέτουν θετικό μοριακό τεστ 28 ημερών έως έξι μηνών.

Για τις δύο αυτές κατηγορίες δεν θα ισχύουν στο εξής οι περιορισμοί που αφορούν τη συνάθροιση και την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ δεν θα υπάρχει και η υποχρέωση υποβολής σε τεστ για κορωνοϊό όταν επισκέπτονται καταστήματα, κομμωτήρια ή άλλους χώρους. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες ωστόσο παραμένουν στο σύνολό τους ακόμη κλειστές.

Αντίστοιχα, τα άτομα αυτά απαλλάσσονται και από την υποχρέωση καραντίνας όταν επιστρέφουν από το εξωτερικό – με την εξαίρεση της επιστροφής από χώρα στην οποία σημειώνεται έξαρση κάποιας παραλλαγής του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, όπως η Ινδία.

Η ανάκτηση των ελευθεριών κατέστη εφικτή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μετά την γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) ότι δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετάδοσης του ιού από όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και διαθέτουν αντισώματα. Σε ισχύ για όλους ωστόσο παραμένει η υποχρέωση για τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Μιλώντας στην Bundestag, η υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι οι κανόνες του κράτους δικαίου πρέπει να ισχύουν και σε περιόδους κρίσης, αλλά μπορούν να περιοριστούν προκειμένου να προστατευθεί η ζωή και η υγεία των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας. «Επειδή όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ ο κίνδυνος μετάδοσης είναι πολύ μικρός, εκλείπει πλέον ο λόγος των περιορισμών» πρόσθεσε η κυρία Λάμπρεχτ.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και υποψήφιος Καγκελάριος για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) Αρμιν Λάσετ κάλεσε όσους ανακτούν με αυτή τη νομοθεσία κάποιες από τις ατομικές ελευθερίες τους «να αξιοποιήσουν υπεύθυνα την τύχη τους» και να φροντίσουν να μην καλλιεργούν αισθήματα αγανάκτησης ή φθόνου στους συμπολίτες τους οι οποίοι δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό θα καταργηθεί εντός Ιουνίου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων