Γουργουλιάνης: Που είμαστε και πώς θα φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας; Διάγραμμα

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Γουργουλιάνης: Που είμαστε και πώς θα φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας; Διάγραμμα

medlabnews.gr iatrikanea

 Στο μισό έχουν υποχωρήσει οι θάνατοι σε σχέση με το δεύτερο κύμα πανδημίας αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δ/ντης της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ και Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Παρατηρώντας το διάγραμμα που ακολουθεί, βλέπουμε τις καμπύλες διασωληνωμένων και θανάτων που πήγαιναν μαζί στο κύμα του Νοεμβρίου να απομακρύνονται στο κύμα του Απριλίου.

Στις κορυφές των κυμάτων του Νοεμβρίου καταγράφηκαν 600 διασωληνωμένοι με 100 περίπου θανάτους, και του Απριλίου περισσότεροι από 800 διασωληνωμένοι με σχεδόν 80 θανάτους την ημέρα.


Φαίνεται ότι η αποκλιμάκωση συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες, με 600 διασωληνωμένους και 50 θανάτους. Επομένως προκύπτει ότι αν και δυστυχώς οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας , είναι οι μισοί, σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Το σύστημα Υγείας είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένο, οι ποσυσυζητημένες μεταλλάξεις δεν φαίνεται να είναι περισσότερο θανατηφόρες, τα εμβόλια προστάτευσαν αποτελεσματικά τις μεγαλύτερες ηλικίες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε στα νοσοκομεία νεότερους ασθενείς με ηπιότερη νόσο .

Επομένως η «συνταγή» για το τέλος της πανδημίας περιλαμβάνει οπωσδήποτε την επιτάχυνση των εμβολιασμών , την συνεχή ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it