Μεγάλη ανησυχία στην Βρετανία. Κάθε μέρα αυξάνουν τα κρούσματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεγάλη ανησυχία στην Βρετανία. Κάθε μέρα αυξάνουν τα κρούσματα

Νέα αύξηση το τελευταίο 24ωρο στα καθημερινά κρούσματα κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

medlabnews.gr iatrikanea

Οι νέες μολύνσεις στη Βρετανία έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους το τελευταίο δίμηνο

Νέα αύξηση το τελευταίο 24ωρο στα καθημερινά κρούσματα κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία, μάλιστα, έφτασαν στο υψηλότερο σημείο, μετά από δυο μήνες.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 4.182 μολύνσεις (το προηγούμενο υψηλό ήταν οι 4.649 στις 28 Μαρτίου) και δέκα νέους θανάτους από Covid.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, τα κρούσματα στη χώρα διατηρήθηκαν πάνω από τις 3.000. Την Πέμπτη, τα κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί ήταν 3.542

Στο κομμάτι των εμβολιασμών, τα κυβερνητικά στοιχεία έως τις 27 Μαΐου δείχνουν ότι από τις 63.349.252 δόσεις που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής, οι 38.871.200 ήταν πρώτες δόσεις, παρουσιάζοντας αύξηση 256.517 από την προηγούμενη ημέρα. Παράλληλα, 24.478.052 ήταν δεύτερες δόσεις, με αύξηση 434.096.

Η κυβέρνηση ανέμενε αυτή την αύξηση στα κρούσματα όταν θα ξεκινούσε η χαλάρωση των περιορισμών, ενώ πιστεύει πως τα εμβόλια μπορούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο νέας ασφυκτικής πίεσης το Σύστημα Υγείας.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστέρησης των σχεδίων για χαλάρωση του lockdown στις 21 Ιουνίου και θα χρειαστεί να πατήσει ξανά το κουμπί «πανικού» αν αυξηθούν ανησυχητικά οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, ή αν το μεταλλαγμένο στέλεχος προκύψει πολύ πιο μολυσματικό από τη μετάλλαξη του Kent, η οποία και προκάλεσε το καταστροφικό δεύτερο κύμα στη χώρα.

Από την άλλη, οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς καταγράφηκαν μόνο δέκα νεκροί από Covid-19 την Παρασκευή. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προτού μια αύξηση των νοσηλειών οδηγήσει σε άνοδο των καταγεγραμμένων θανάτων, αν και οι επιστήμονες παραμένουν αισιόδοξοι ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στη Βρετανία θα αποτρέψει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων