Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Μπάρμπας, Έλληνας καθηγητής σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Ινδία που έχει επιταχθεί.

 medlabnews.gr iatrikanea

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Μπάρμπας, Έλληνας καθηγητής σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Ινδία που έχει επιταχθεί. Ο ίδιος μιλάει στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα όπου τα κρούσματα και οι θάνατοι από κοροναϊό έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη.

“Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι ένας διαρκής αγώνας. Τα ασθενοφόρα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Πολλοί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. 18, 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από κοροναϊό μέχρι σήμερα”, αναφέρει ο Μιχάλης Μπάρμπας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος βλέπει καθημερινά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν μία τεράστια μάχη. Ακόμη και ξενοδοχεία έχουν πλέον μετατραπεί σε νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες ασθενείς περιμένουν σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμια για λίγο οξυγόνο: “Η Ινδία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα σε μία μεγάλη κρίση. Είναι φυσικό σε πολλές περιοχές να υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μιάμιση εβδομάδα. Με όλη μας την καρδιά βοηθούμε σε αυτή την προσπάθεια. Ήδη οι γιατροί και οι νοσοκόμες δίνουν έναν μεγάλο αγώνα.”.

Ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των νοσοκομείων. Στην πρωτεύουσα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

“Τις επόμενες θα χρειαστούν 500.000 κρεβάτια, 200.000 νοσοκόμες και 150.000 γιατροί! “Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα. Είναι φυσικό να είναι όλοι ανήσυχοι. Ξέρουμε ότι θα νικήσει η Ινδία”, δηλώνει ο Μιχάλης Μπάρμπας.

Η κατάσταση στη χώρα που θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον πλανήτη χαρακτηρίζεται χαοτική.

Τα λιγοστά μέλη της ελληνικής κοινότητας στη χώρα του 1,5 δισεκατομμυρίου κατοίκων παραμένουν ενωμένα σε αυτή τη μάχη».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων