Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από το Ρωσικό Sputnik-V | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από το Ρωσικό Sputnik-V

Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι μετά τον εμβολιασμό με το Sputnik-V

medlabnews.gr iatrikanea 

Περιστατικά θανάτου μετά τον εμβολιασμό με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V δεν έχουν καταγραφεί στη Ρωσία.

Aυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι, το οποίο έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε στην Ρωσία στις 11 Αυγούστου του 2020 και υπήρξε τότε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κοροναϊού που εγκρίθηκε επίσημα.

Τα δεδομένα αυτά έρχονται την ώρα που η Ρωσία παλεύει να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην επικράτειά της αλλά και τον δισταγμό των Ρώσων να εμβολιαστούν, και ενώ προσπαθεί να ανταγωνιστεί τα πιο εδραιωμένα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Η RDIF ανακοίνωσε επίσης ότι το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για αναμνηστικές δόσεις άλλων εμβολίων, σημειώνοντας ότι θα είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης όπως και το διδοσικό ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Το εμβόλιο Sputnik V, που χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία και έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 70 χώρες.

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αποδείχτηκε το πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από κοροναϊού, σύμφωνα με μοναδική στο είδος της έρευνα που έγινε στην Ουγγαρία και συνέκρινε μεταξύ τους πέντε διαφορετικά εμβόλια.

Η ανεξάρτητη έρευνα έγινε σε 3,7 εμβολιασμένους πολίτες της Ουγγαρίας, της πρώτης χώρας της ΕΕ που ενέκρινε το Sputnik V, και τα ευρήματά της δημοσιεύτηκαν στο Science Direct.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα λιγότερα αποτελεσματικά εμβόλια ήταν αυτά της AstraZeneca και της Sinopharm. Ικανοποιητικές ήταν οι επιδόσεις του σκευάσματος της Pfizer, με 91% στην προστασία από θάνατο λόγω COVID-19 και 83% στην πρόληψη μόλυνσης. 

Και για την Ομικρον

Το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι έχει ήδη κάνει μια τροποποίηση του εμβολίου Sputnik-V κατά της παραλλαγής Όμικρον «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι… η Όμικρον θα εκτοπίσει την παραλλαγή Δέλτα. Ενδεχομένως το εμβόλιο θα πρέπει να είναι σε δύο δόσεις ώστε να προστατεύει και από την παραλλαγή του στελέχους Δέλτα και από την παραλλαγή του στελέχους Όμικρον…» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V κατά της παραλλαγής Όμικρον ενδεχομένως να υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα.

Sputnik Light

Προστασία από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κοροναϊού, η οποία αγγίζει το 100%, ισχυρίζονται Ρώσοι επιστήμονες ότι παρέχει εμβόλιο που ανέπτυξαν.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, το οποίο ανέπτυξε τα εμβόλια Sputnik-V και Sputnik Light, το δεύτερο παρέχει 100% προστασία απέναντι στο στέλεχος «Όμικρον» για τρεις ολόκληρους μήνες.

O Ρώσος επιστήμονας υποστήριξε πως «το 75% όσων εμβολιάστηκαν περιέχουν αντισώματα εξουδετέρωσης του ιού απέναντι στο στέλεχος Όμικρον. Αφού πήραμε τον ορό από άτομα που εμβολιάστηκαν από το Sputnik Light, τότε μέσα σε τρεις μήνες το 100% των ανθρώπων είχαν αναπτύξει αντισώματα εξουδετέρωσης του ιού».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων