ΕΛΛΟΚ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκής έρευνας για τη βελτίωση της Ογκολογικής Περίθαλψης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΛΛΟΚ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκής έρευνας για τη βελτίωση της Ογκολογικής Περίθαλψης

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ διοργανώνει στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 – 13:30 συνέντευξη Τύπου

medlabnews.gr iatrikanea 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ διοργανώνει στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 – 13:30 συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση αποτελεσμάτων για την Ελλάδα της Πανευρωπαϊκής Έρευνας για τη Χρήση, Έγκριση και Αποζημίωση Βιοδεικτών των IQNPath-ECPC-EFPIA “Βελτιώνοντας την Ογκολογική Περίθαλψη με Ευρύτερη Πρόσβαση σε Υψηλής Ποιότητας Τεστ Βιοδεικτών”.

Η έρευνα υλοποιήθηκε το 2020 από το Διεθνές Δίκτυο Ποιότητας για την Παθολογία (IQN-Path),τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (E.C.P.C) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (E.F.P.I.A). Ο στόχος της είναι να εντοπιστούν τα εμπόδια στην πρόσβαση σε εξετάσεις προηγμένων βιοδεικτών στις 27 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να αναπτυχθούν συστάσεις πολιτικής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι οι ασθενείς με καρκίνο έχουν πρόσβαση στο ιδανικό πρότυπο εξετάσεων: εξετάσεις βιοδεικτών υψηλής ποιότητας, οι οποίες είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και με γρήγορη ενσωμάτωσή τους στο πρότυπο περίθαλψης.  

Η παρουσίαση της έρευνας έρχεται σε μία καίρια συγκυρία, για την αντιμετώπιση του καρκίνου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με τις νέες συστάσεις πολιτικής του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο (Europes Beating Cancer Plan) και του προγράμματος «Αποστολή Καρκίνος» (Conquering Cancer: Mission Possible), να θέτουν τον ρόλο των βιοδεικτών στο επίκεντρο των νέων τεχνολογιών διάγνωσης, της ιατρικής ακριβείας και των εξατομικευμένων θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Στόχος της Συνέντευξης Τύπου είναι η ανάδειξη των υφιστάμενων προβλημάτων στην πρόσβαση, έγκριση, αποζημίωση και πλήρη ενσωμάτωση των βιοδεικτών στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου και η εστίαση στην ανάγκη εφαρμογής των κατάλληλων πολιτικών υγείας για τη βελτίωση των συνθηκών, μέσα από τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου, που θα συμπεριλαμβάνει και την διαπίστευση των εργαστηρίων, εξασφαλίζοντας την εγκυρότητα των διαδικασιών, των αποτελεσμάτων και της διαθεσιμότητας των αρχείων δεδομένων στο μέλλον.

Η συνέντευξη Τύπου διοργανώνεται σε συνέχεια της διαδικτυακής Ημερίδας της 15ης Ιουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας τα αποτελέσματα της έρευνας και ο ρόλος των βιοδεικτών στην εξέλιξη της ιατρικής ακριβείας είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε επιστημονικούς, ιατρικούς, πολιτικούς, πολιτειακούς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και της σελίδας της στο Facebook της ενώ με το πέρας της παρουσίασης θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων προς τους ομιλητές.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί με την Αιγίδα των επιστημονικών εταιρειών:

·         Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)

·         Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ)

·         Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ)

·         Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ)

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των Εταιρειών:

Επίσημοι Χορηγοί : AstraZeneca, Roche
Χορηγοί:
Bayer, Ipsen, MSD, Novartis, GSK
Υποστηρικτές: Φαρμασέρβ-Λίλλυ, SANOFI

Η  Έκθεση Αποτελεσμάτων είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ. Περισσότερες πληροφορίες για την συνέντευξη Τύπου της 20ης Οκτωβρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων