Νόσησε ελαφρά από κοροναϊό και έξι μήνες μετά νοσηλεύεται με περικαρδίτιδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νόσησε ελαφρά από κοροναϊό και έξι μήνες μετά νοσηλεύεται με περικαρδίτιδα

Εφιάλτης για 47χρονο - Νοσηλεύεται έξι μήνες μετά τη νόσηση από κοροναϊό

medlabnews.gr iatrikanea

 Εφιάλτης μηνών για 47χρονο στον Βόλο. Νόσησε ελαφρά από κοροναϊό και έξι μήνες μετά νοσηλεύεται με περικαρδίτιδα.

Ανησυχία επικρατεί στον Βόλο για 47χρονο που ενώ πέρασε ελαφρά τον κοροναϊό πριν καιρό, τώρα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ταχυδρόμου», ο άνδρας είχε νοσήσει έχοντας μόνο πυρετό για τρεις ημέρες. Ωστόσο, ενάμιση μήνα μετά διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα και σήμερα, έξι μήνες μετά τον κοροναϊό, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από πολυήμερο πυρετό.
Οι εξετάσεις του είναι «καθαρές», ενώ οι γιατροί περιμένουν και τα τελευταία αποτελέσματα για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο παρεμβολής άλλου ιού.

Ο 47χρονος είχε νοσήσει τον Απρίλιο και είχε κολλήσει όλη η οικογένειά του -τη μητέρα του και τα αδέρφια του- εκτός από τον πατέρα του που είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Όταν η περιπέτειά τους έδειχνε πως πέρασε, ο άνδρας αισθάνθηκε πόνο στο στήθος.
Την επόμενη μέρα αισθάνθηκε πόνο και νόμιζε πως είχε πάθει ψύξη. Έτσι, πήρε αντιβίωση, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Τελικά, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε πως ο πόνος οφειλόταν σε περικαρδίτιδα και του χορηγήθηκαν κορτιζόνες.

Συνέχισε τα αντιφλεγμονώδη για περίπου έναν μήνα, αλλά όταν ελάττωσε τα χάπια υπέστη υποτροπή, τα άρχισε ξανά και όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία, υπέστη δεύτερη υποτροπή στα τέλη Μαΐου.

Οι γιατροί τού αντικατέστησαν τα φάρμακα με κολχικίνη και το επεισόδιο με την υγεία του ξεπεράστηκε. Όμως, πριν από περίπου 10 ημέρες παρουσίασε επίμονο πυρετό. Μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου φάνηκε ότι ο δείκτης φλεγμονής του ήταν 250 με όριο το 5.
Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης, σχολιάζει πως «υπάρχουν νέοι άνθρωποι χωρίς προβλήματα, που εμφανίζουν τέτοιες συνέπειες, αλλά δεν συμβαίνει συχνά».

«Δεν μπορούσαν να βρουν οι γιατροί τι έχω. Έφυγα και πήγα στη Λάρισα. Όλες οι εξετάσεις είναι καθαρές. Οι γιατροί είναι σχεδόν σίγουροι ότι έχω Long COVID δηλαδή ότι πάσχω από τις μακροχρόνιες συνέπειες του ιού και όχι τον κοροναϊό, από τον οποίο θεραπεύτηκα εδώ και πολλούς μήνες. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την υγεία μου. Τον παραμικρό πόνο. Γι’ αυτό ψάχνουν μήπως παρεμβαίνει κάποιος άλλος ιός, που τον ξύπνησε ο κοροναϊός. Είναι σίγουροι ότι και οι τελευταίες εξετάσεις θα είναι καθαρές και τις περιμένουν για με χαρακτηρίσουν τυπικά ασθενή Long COVID» λέει ο ίδιος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων