Συλλυπητήριά στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά από ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΣΦΕΕ, ΕΣΑμεΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συλλυπητήριά στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά από ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΣΦΕΕ, ΕΣΑμεΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά

medlabnews.gr iatrikanea

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά για τον αδόκητο θάνατό της με το ακόλουθο τηλεγράφημα:

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σύσσωμο εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά μιας  γυναίκας πολιτικού,  που με το υψηλό ήθος, δυναμισμό  και αξιοπρέπεια  τίμησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή της χώρας, επί χρόνια.

Η απουσία της θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους πολιτικούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματάς η οποία έφυγε από κοντά μας σήμερα σε ηλικία 56 ετών χτυπημένη από τον καρκίνο.

Η θλιβερή αυτή απώλεια δυστυχώς έρχεται την ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που γιορτάζεται παγκοσμίως την 25η Οκτωβρίου και έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Η Φώφη Γεννηματά αναδείχτηκε σε σημαντική πολιτική προσωπικότητα με ηγετικά χαρακτηριστικά που ανέδειξαν τον ρόλο της γυναίκας στην Πολιτική στη χώρα μας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Απρίλιο του 2000 και στις 21 του ίδιου μήνα εξελέγη γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. Τον Οκτώβριο του 2001 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, εξελέγη από την ΚΕ γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του κόμματος. Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις 26 Μαρτίου 2012, ύστερα από απόφαση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, θέση που διατήρησε έως και τις 26 Ιουνίου του 2013, οπότε ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στις 15 Ιουνίου του 2015, εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.»

ΕΣΑμεΑ

«Η ΕΣΑμεΑ και ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα της χώρας, εκφράζουμε την οδύνη και τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά κοίταξε κατάματα την ασθένειά της και με το πείσμα, τη μαχητικότητα και την αξιοπρέπεια, που τη διέκριναν σε όλη την προσωπική και πολιτική της διαδρομή, έδωσε γενναία τη μάχη με τον καρκίνο.

Παράδειγμα και παρακαταθήκη για όλους μας, το σθένος, η νηφαλιότητα, η αξιοπρέπεια, η ανιδιοτέλεια, ο δυναμισμός σε κάθε πολιτικό της βήμα, το ενδιαφέρον και η πολιτική στόχευση για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, των πιο ευάλωτων, των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η υπογραφή της Φώφης Γεννηματά στο πρώτο πρόγραμμα χρηματοδότησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί απτή απόδειξη και αδιαμφισβήτητα μοναδική πολιτική παρακαταθήκη για την επιβίωση του θεσμού των ΣΥΔ και βάση για την αποϊδρυματοποίηση και τη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα

Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε μια πραγματική κοινωνική αγωνίστρια που υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος το δημόσιο βίο και η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και στον πολιτικό φορέα που υπηρέτησε με συνέπεια, δυναμισμό και ανιδιοτέλεια.»

ΣΦΕΕ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας εξαίρετης πολιτικού, μιας σπουδαίας γυναίκας με πίστη στη δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της αλλά και απέναντι σε μια αδυσώπητη νόσο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους οικείους της και στο Κίνημα Αλλαγής.»


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων