Γενετική είναι η αιτία που ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γενετική είναι η αιτία που ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες

Στοιχεία αποδεικνύουν γενετική προδιάθεση

 medlabnews.gr iatrikanea

Στη γενετική προδιάθεση που υπάρχει σε σοβαρή νόσο και θάνατο λόγω Covid-19, που ξεκληρίζει οικογένειες, αναφέρθηκε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κοροναϊού.

Στοιχεία αποδεικνύουν γενετική προδιάθεση

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως υπάρχουν πλέον σαφή στοιχεία για γενετική προδιάθεση στη σοβαρή νόσο, αλλά και στον θάνατο από covid-19, στις νεότερες ηλικίες.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν ο ιός εισβάλλει σε οικογένειες που έχουν αυτή την προδιάθεση, η πιθανότητα να καταλήξουν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας είναι σημαντική

«Δυστυχώς υπάρχουν παραδείγματα περιπτώσεων που κατέληξαν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας» τόνισε. «Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει αυτές τις οικογενειακές τραγωδίες».

Και από την Ιαπωνία

Σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες, υπάρχει σχέση μεταξύ της ανθρώπινης γενετικής και της θνησιμότητας από την COVID-19.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Φυσικών και Χημικών Ερευνών της Ιαπωνίας εντόπισε τη σχέση μεταξύ γενετικής και θνησιμότητας από την COVID-19, σύμφωνα με την εφημερίδα «Japan Times».

Οι επιστήμονες μελέτησαν το μόριο HLA-A24, το οποίο εντοπίζεται περίπου στο 60% των Ιαπώνων και στο 10%-20% των Ευρωπαίων.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το συστατικό QYI που περιέχει το συγκεκριμένο μόριο μπορεί να στέλνει σήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα για την παρουσία ενός ξένου στοιχείου, κάτι που βοηθά τον οργανισμό να το αντιμετωπίσει καλύτερα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ίσως εξηγεί γιατί η Ιαπωνία καταγράφει λιγότερους θανάτους από κοροναϊό.

Ειδικοί ανακάλυψαν παρόμοιο μηχανισμό άμυνας ενάντια και σε άλλες λοιμώξεις από κοροναϊό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα νέα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων φαρμάκων κατά της COVID-19 και εμβολίων για ασθενείς που υποφέρουν από καρκίνο και παθήσεις του αίματος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων