Με ποια συμπτώματα πάτε αμέσως στον γιατρό. Η καθυστέρηση σκοτώνει | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με ποια συμπτώματα πάτε αμέσως στον γιατρό. Η καθυστέρηση σκοτώνει

Όποιος πολίτης αρχίσει να έχει συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνεται έγκαιρα στον γιατρό

 medlabnews.gr iatrikanea

Όποιος πολίτης αρχίσει να έχει συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνεται έγκαιρα στον γιατρό, υπογράμμισε η Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.

“Δεν περιμένουμε οκτώ ημέρες με δύσπνοια και πυρετό για να πάμε στο νοσοκομείο. Πάμε νωρίτερα, για να προλάβουν οι γιατροί να μας δουν. Στον γιατρό της περιοχής, στο περιφερειακό ιατρείο, σε ιδιώτη γιατρό”, τόνισε η Μίνα Γκάγκα. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ειδικότερα στην περίπτωση των ασθενών που κατοικούν στην Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι “πηγαίνουν αργά και είναι δύσκολο να γίνουν εύκολα καλά”.

Η Μίνα Γκάγκα συνέστησε, επίσης, να προσπαθήσουμε να μην έχουμε επαφές με άλλους ανθρώπους, χωρίς να εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, ώστε να σταματήσει η μετάδοση της πανδημίας.

Ποια είναι λοιπόν τα συχνότερα συμπτώματα της Δέλτα; 

Αναλύοντας δεδομένα από σύστημα αυτο-αναφοράς συμπτωματολογίας (app) που έχει δημιουργήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα πιο κοινά συμπτώματα της Covid-19 έχουν πλέον αλλάξει τώρα που κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα, συγκριτικά με ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ενώ ο πυρετός και ο βήχας εξακολουθούν να είναι τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης και ο πονοκέφαλος και ο πονόλαιμος επίσης αναφέρονται συχνά από τους ασθενείς, σπανίως αναφέρει κάποιος με παραλλαγή Δέλτα ρινική καταρροήΟι ειδικοί λοιπόν τονίζουν ότι, παρούσης της μετάλλαξης Δέλτα ας μην θεωρούμε ότι η ρινική καταρροή και λίγος πονόλαιμος είναι απλά ένα κρυολόγημα, καθώς μπορεί να σηματοδοτεί λοίμωξη Covid-19.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων