Tα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Tα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

medlabnews.gr iatrikanea

Πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων και των νοσηλειών σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες οδηγούν σε προσαρμογές των μέτρων με περιορισμούς οι οποίοι θα αφορούν τους ανεμβολίαστους. Γιατί αυτοί κινδυνεύουν πολύ περισσότερο, αλλά και γιατί δεν μπορεί  να περιορίζονται οι δραστηριότητες των συμπολιτών μας που έχουν εμβολιαστεί. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Με ΚΥΑ που εκδόθηκε Παρασκευή βράδυ, από 6 Νοεμβρίου ισχύουν τα εξής μέτρα:
    • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
    • Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
    • Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.
  • Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους διασκέδασης, και αυξάνονται οι ποινές:
    • Διπλασιάζονται οι ποινές στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα. Ξεκινούν πλέον από 5000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κοροναϊό.
    • Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.
  • Όσον αφορά την ετοιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας, γίνεται ό,τι είναι δυνατόν, ώστε το σύστημα να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας.
    • Ήδη έχουν αναπτυχθεί αναπτυχθεί 1300 κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Έγιναν προσλήψεις πάνω από 2.000 μόνιμων γιατρών, καθώς και πάνω από 2.000 επικουρικών γιατρών και συνολικά 12.000 επικουρικού προσωπικού.
    • Βρίσκεται σε πλήρη σύμπραξη ο δημόσιος τομέας με τον ιδιωτικό τομέα στη βόρεια Ελλάδα, όπου ήδη έχουν παραχωρηθεί από τον ιδιωτικό τομέα κλίνες για covid και non covid περιστατικά.
    • Ακόμη, θα δοθούν κίνητρα και σε ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί, και αν αυτό δε συμβεί, θα ληφθούν υποχρεωτικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Παραμένει έως και το τέλος του χρόνου το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων