Διαδικτυακή συνάντηση του ΚΕΠ Υγείας Νέας Σμύρνης με Ιατρούς και Παρόχους Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διαδικτυακή συνάντηση του ΚΕΠ Υγείας Νέας Σμύρνης με Ιατρούς και Παρόχους Υγείας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

medlabnews.gr iatrikanea

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, στο πλαίσιο υλοποίησης του «Προγράμματος Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής», προς ενημέρωση και ένταξη στο Δίκτυο Συνεργατών Ιατρών και άλλων Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας του τοπικού ΚΕΠ ( Κέντρο Πρόληψης) Υγείας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ ( Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ) και του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας ) ,  καθώς και με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ κ.  Πατούλη Γιώργου.

            Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021. Μας τίμησαν με την παρουσία τους Ιατροί  και Πάροχοι Υγείας του Δήμου καθώς και συνεργάτες του ΚΕΠ Υγείας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ν. Σμύρνης.

Ο Τομέας Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης προσπαθεί διαρκώς να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την κάλυψη βασικών υγειονομικών αναγκών που έχουν οι πολίτες στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί να κατευθύνει και να παροτρύνει όλους τους πολίτες  ώστε να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, χρησιμοποιώντας τον ασφαλιστικό τους φορέα ή ακόμη και εξ’ ιδίων πόρων. Γι’ αυτό ζητήθηκε η βοήθεια και η συνεργασία της Ιατρικής και Υγειονομικής Κοινότητας της Ν. Σμύρνης ώστε να γίνεται άμεσα η πρόσβαση των πολιτών σε πιστοποιημένους από τον ΙΣΑ ιατρούς ή ιατρικές εταιρείες παροχής των αναγκαίων κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων. Έτσι δημιουργείται ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο δίκτυο Συνεργατών Ιατρών, Διαγνωστικών Εργαστηρίων και άλλων Επαγγελματιών Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, κ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ δήλωσε : «Η Περιφέρεια Αττικής επενδύει μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων. Τα ΚΕΠ Υγείας αναλαμβάνουν  τη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού καθώς είναι ένα βασικό εργαλείο, πλήρως εναρμονισμένο με διεθνή πρωτόκολλα, που έχει σαν σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών. Για την έγκαιρη πρόληψη σοβαρών παθήσεων, μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο και ενημέρωση των πολιτών, είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των τοπικών ιδιωτών ιατρών και των επαγγελματιών υγείας. Πιστεύουμε στον δεσμό εμπιστοσύνης που χτίζεται ανάμεσα στον ασθενή και τον προσωπικό του ιατρό, και την δύναμη του στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ασυμπτωματικών συμπολιτών μας ώστε να προβούν εγκαίρως στις εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου.» 

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. ΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  συντονίζοντας την όλη διαδικασία δήλωσε : «Ο Δημοτικός Θεσμός του ΚΕΠ Υγείας Νέας Σμύρνης συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και όλοι μαζί από κοινού αποτελούμε την βάση του Προγράμματος Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου. Έχουμε επεξεργασθεί ένα πλήρες σχέδιο για Προληπτικό Διαγνωστικό Έλεγχο. Παροτρύνουμε όλους τους Ιατρούς και τους Παρόχους Ιατρικών Υπηρεσιών του Δήμου να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας. Επιδιώκουμε την δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου Συνεργατών Ιατρών , Διαγνωστικών Εργαστηρίων και άλλων Επαγγελματιών Υγείας. Είμαστε δίπλα στους πολίτες που μας έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου αυτού.» 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων