Αρναούτογχου: Ο ιστορικότερος χιονιάς των τελευταίων 111 ετών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αρναούτογχου: Ο ιστορικότερος χιονιάς των τελευταίων 111 ετών

Ο χιονιάς «Ελπίς» είναι ανάμεσα στους ιστορικότερους των τελευταίων 111 ετών, όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.


medlabnews.gr iatrikanea

Ο χιονιάς «Ελπίς» είναι ανάμεσα στους ιστορικότερους των τελευταίων 111 ετών, όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η κακοκαιρία Ελπίς «βύθισε» στο χιόνι πολλές περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο, στην Αττική έλαβε... ιστορικό χαρακτήρα. Τόσο ιστορικό που ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ανέφερε πως ο χιονιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη μπαίνει στη λίστα με τους μεγαλύτερους χιονιάδες στην Αττική τα τελευταία 111 χρόνια



Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο ο πρώτος μεγάλος χιονιάς καταγράφηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1911 ενώ ο πλέον αξιομνημόνευτος ήταν αυτός που «μπήκε» στο λεκανοπέδιο τον Μάρτιο του 1987 όπου χιόνισε για περίπου 15 ημέρες στη σειρά κάνοντας μόνο μικρά διαλείμματα. Εντονότερη ήταν η χιονόπτωση στις 9 Μαρτίου.

Την Τρίτη (25/1), σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Ωστόσο, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας, την Βοιωτία μέχρι την Αττική και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο θα διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού τουλάχιστον στην αρχή της ημέρας και θα εξασθενούν όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι. Παράλληλα, μπόρες χιονιού θα σημειωθούν στη Χίο, στις Κυκλάδες ενώ στην Κρήτη τα χιόνια θα γίνουν περισσότερα κυρίως στα 300 μέτρα υψόμετρο.

Μετά το μεσημέρι, η λιακάδα θα διατηρηθεί στην ηπειρωτική χώρα, στα δυτικά και στα βόρεια. Την ίδια ώρα, στη νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα θα γίνονται ολοένα και λιγότερα ενώ στη νότια Εύβοια δεν αποκλείεται να διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού.

Στη Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα διατηρηθούν οι μπόρες χιονιού οι οποίες θα εντοπίζονται συχνότερα κυρίως στις περιοχές με μεγαλύτερα υψόμετρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια θα κυλήσει η μέρα με κάποιες τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, υπογράμμισε ότι μένει να δούμε το επόμενο 24ωρο αν μια νέα ψυχρή μάζα θα φτάσει και πόσο έντονη θα είναι στις βορειότερες περιοχές της χώρας και αν θα δώσει φαινόμενα κυρίως το ερχόμενο Σάββατο.

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων