Χιλιάδες ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης στα νοσοκομεία. Πολλοί υγειονομικοί σε καραντίνα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χιλιάδες ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης στα νοσοκομεία. Πολλοί υγειονομικοί σε καραντίνα

Χιλιάδες ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 επισκέφθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας έως και χθες το βράδυ τα Τμήματα Επειγόντων στα εφημερεύοντα

 medlabnews.gr iatrikanea

Χιλιάδες ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 επισκέφθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας έως και χθες το βράδυ τα Τμήματα Επειγόντων στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της χώρας, ιδίως δε στην Αττική, δίνοντας μια πρώτη εικόνα από την επέλαση της υπερμεταδοτικής Omicron και στο σύστημα υγείας και προαναγγέλοντας την πίεση που θα ασκηθεί τις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, που αναμένεται η κορύφωση του επιδημικού κύματος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καθηγητή του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, θα καταγραφούν μέχρι το peak του κύματος περίπου 400.000 κρούσματα που θα «δώσουν» περισσότερες από 2.000 νέες εισαγωγές μόνο λόγω Omicron.

Ακόμη κι αν σκεφθεί κάποιος ότι οι ασθενείς θα εκδηλώνουν λιγότερο σοβαρή λοίμωξη με το στέλεχος Omicron σε σχέση με τη βαριά νόσο που αποδείχθηκε ότι προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα, το βάρος για το σύστημα υγείας δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά. Κι αυτό διότι οι ασθενείς θα συρρέουν με ασταμάτητο ρυθμό στις κλινικές covid για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Αχτίδα αισιοδοξίας για τη διαχείριση των ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία μέσα στον Ιανουάριο στη χώρα μας αποτελεί το γεγονός ότι τα δεδομένα από τη Νότιο Αφρική έχουν δείξει μείωση της νοσηλείας λόγω Omicron κατά 40%.

Πάνω από 2.000 υγειονομικοί σε καραντίνα

Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 2.000 υγειονομικοί είναι θετικοί στον ιό και κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι. Από αυτούς, οι 1.000 με 1.200 είναι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό»

Αν στο ρεύμα των ασθενών λόγω της νέας παραλλαγής του κοροναϊού, προστεθούν και εκείνοι που μολύνονται ακόμη με την κυρίαρχη παραλλαγή του προηγούμενου εξαμήνου, δηλαδή της Δέλτα, που έχει υποχωρήσει πια αλλά ευθύνεται για το 30% των εισαγωγών λόγω Covid, γίνεται αμέσως αντιληπτή η κατάσταση... πολέμου που θα κυριαρχεί στο σύστημα υγείας. Και μάλιστα σε βραχύ χρονικό διάστημα, καθώς με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών το πέμπτο επιδημικό κύμα θα κορυφωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου και μετά θα αρχίσει η υποχώρηση του -αντίθετα στα προηγούμενα κύματα η κορύφωση καταγραφόταν σε διάστημα 5 έως 6 εβδομάδων και άλλο τόσο χρειαζόταν η αποδρομή.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων