Για πιο λόγο κάποιοι δεν κολλάνε Ομικρον ενώ βρίσκονται μαζί με νοσούντες; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Για πιο λόγο κάποιοι δεν κολλάνε Ομικρον ενώ βρίσκονται μαζί με νοσούντες;

Παράδοξο της πανδημίας αποτελεί το γεγονός ότι μερικοί καταφέρνουν να αποφύγουν να κολλήσουν κοροναϊό

 medlabnews.gr iatrikanea

Παράδοξο της πανδημίας αποτελεί το γεγονός ότι μερικοί καταφέρνουν να αποφύγουν να κολλήσουν κοροναϊό ενώ ζουν στο ίδιο σπίτι με άτομα που έχουν βγει θετικά και ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης. Και μπορεί αυτό να μην είναι ο κανόνας, ωστόσο συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες εκδοχές του ιού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

"Εάν δεν υπάρχει 100% εξάπλωση σε μια οικογένεια, αυτό μπορεί να οφείλεται στα επίπεδα ανοσίας του ατόμου που έχει τον ιό, οπότε το ιικό φορτίο έχει μειωθεί γρήγορα, μπορεί να είναι το επίπεδο ανοσίας του ατόμου που τον λαμβάνει και αυτό θα μπορούσε να είναι "εξειδικευμένο" επειδή είναι ανοσοποιημένοι ή "αόριστο" επειδή απλώς είναι αρκετά τυχεροί που έχουν τα σωστά γονίδια" ανέφερε στην NZ Herald ο καθηγητής Tony Cunningham, λοιμωξιολόγος, κλινικός ιολόγος και επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2021, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ξεκίνησε μια παγκόσμια αναζήτηση για άτομα που φαίνεται να είναι εγγενώς ανθεκτικά στον COVID-19, καθώς βρίσκονταν γύρω από τον ιό για παρατεταμένες περιόδους χωρίς να τον κολλήσουν, για να εξακριβώσει εάν έχουν "υπερδυνατά" γονίδια.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων