Παρά τους θανάτους επιστρέφουμε στην κανονικότητα από την Δευτέρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παρά τους θανάτους επιστρέφουμε στην κανονικότητα από την Δευτέρα

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

 medlabnews.gr iatrikanea

Την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης, καθώς και την άρση του περιορισμού στο ωράριο από τις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Βέβαια η ανακοίνωσε γίνεται μέρα που και πάλι ξεπεράσαμε τους 100 θανάτους και συγκεκριμένα φτάσαμε τους 112+1 ξεπερνώντας τους 23.000 θανάτους της πανδημίας. Μόνον τον Ιανουάριο, 2.292 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από λοίμωξη από κοροναϊό. Φτάσαμε τις 100 απώλειες σε μέσο όρο επταήμερου για πρώτη φορά μετά τις 4 Δεκεμβρίου του 2020.

Όπως διευκρίνισε όμως ο υπουργός Υγείας, όσον αφορά τη διασκέδαση και την εστίαση παραμένει η απαγόρευση που αφορά στην εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την πληρότητα στα γήπεδα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο περιορισμός της πληρότητας του 10% παραμένει ως έχει, αλλά το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η απόφαση αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για την εστίαση ελήφθη αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι λόγω της μη πραγματοποίησης εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίς", παρατείνεται η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού που έληγαν στις 31 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου. 

 Ορισμένοι ειδικοί αναρωτιούνται πώς γίνεται με την μετάλλαξη Όμικρον να είναι κυρίαρχη στη χώρα μας, και τους διπλά εμβολιασμένους να θεωρούνται ουσιαστικά ανεμβολίαστοι, η άρση των περιορισμών στην εστίαση να μην επηρεάσει καθόλου το χρονοδιάγραμμα αποκλιμάκωσης της πανδημίας, έτσι όπως το θέτουν τα μέλη της Επιτροπής. Δηλαδή να έρθουν τα πάνω κάτω. 

Ο Δημοσθένης Σαρρηγιάννης εκτιμά ότι η μικρή μείωση των διασωληνωμένων είναι προβλεπόμενη αλλά ανησυχία προκαλεί η μεγάλη αύξηση των νεκρών. «Επίσης ανησυχητική είναι η μείωση στη πτώση των κρουσμάτων. Πλέον παρατηρούμε μια σημαντική επιβράδυνση και είμαστε στα όρια της ανατροπής της αποκλιμάκωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης Rt είναι κοντά στο 0,91 ενώ πριν έξι ημέρες είχε κατέβει στο 0,67. Αν συνεχίσουμε έτσι σε δύο, τρεις ημέρες θα μιλάμε για επίσημη αύξηση πανελλαδικά». Το 75% των ημερήσιων θανάτων, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά προσκλητηρίου πολέμου, αφορά ανθρώπους 70 χρονών και άνω, μερικώς ή καθόλου εμβολιασμένους. Με πάνω από 800.000 ανθρώπους να μην έχουν κάνει ακόμη τρίτη δόση, και 300.000 ηλικιωμένους ούτε την πρώτη δόση, δημιουργείται μία δεξαμενή έρματος με χαοτική συμπεριφορά εφόσον εγκολπώσει μία μετάλλαξη, όχι και τόσο κατανοητή.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων