Παυλάκης: Κάνουμε τα ίδια λάθη, περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα και απαιτούμε ελεύθερο Πάσχα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παυλάκης: Κάνουμε τα ίδια λάθη, περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα και απαιτούμε ελεύθερο Πάσχα

Τα πιθανοτερα σεναρια για το αμεσο μελλον είναι ότι το τσουναμι του Ομικρον θα περασει αρκετά γρηγορα και θα αντικατασταθεί με επιδημία

 medlabnews.gr iatrikanea

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα έγραψε ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής, επικεφαλής τμήματος εμβολίων εθνικού ιδρύματος στις ΗΠΑ.  

Τώρα που αρχίζει και ξεκαθαρίζει κάπως η κατάσταση με την Ομικρον (αρχίζει είπα, εγώ ακόμα δεν ξέρω πολλά για τελικά συμπεράσματα) είμαι έτοιμος να διακινδυνεύσω πάλι μερικές προβλέψεις, με κίνδυνο να συνδεθώ με το αποκριάτικο γαϊτανάκι αστείων και θλιβερών δηλώσεων τύπου «κερδαμε, όσα γκολ κι αν τρώμε» η τύπου «ηξεις αφιξεις ου θνησεις εν πολεμω».
Να πω πάντως ότι αποφεύγω τις προβλέψεις, ιδιαίτερα για το μέλλον, όπως έλεγε και ο λαϊκός ήρωας της Αμερικής, Yogi Berra (“It's tough to make predictions, especially about the future.”) Προτιμώ τις επιβλέψεις, δηλαδή να κοιτάω την κατάσταση όπως πρακτικά διαμορφώνεται και να τη συγκρίνω με όμοιες καταστάσεις στο παρελθον η αλλου στον κοσμο χρησιμοποιώντας για οδηγό συσσωρευμένη πείρα.
Την προηγουμενη περιοδο (φθινοπωρο-χειμωνας 2021) το σκληρο δεδομενο ηταν η απειλη από το επικινδυνο στελεχος Δ. Στην πορεια, εσκασε αναπαντεχα και εκτος σειρας ένα δευτερο στελεχος, το Ο, που παραμενει ο πρωταγωνιστης της μεταδοτικοτητας μεταξυ των κορωνοιων.
Τα πιθανοτερα σεναρια για το αμεσο μελλον είναι ότι το τσουναμι του Ομικρον θα περασει αρκετά γρηγορα και θα αντικατασταθεί με επιδημία χαμηλότερης έντασης, αλλά μεγάλης διάρκειας, όπως έγινε πέρυσι.
Το Ομικρον, όπως και τα αλλα στελεχη δεν θα αφησουν ψηλη και μονιμη ανοσια, οποτε εχουμε μονο μερικους μηνες μεχρι τον επομενο φθινοπωρο-χειμωνα που θα πρεπει να εχουμε καλα εμβολια για να μπλοκαρουμε τα καινουρια στελεχη του ιου που θα αναφυουν!!



Δύο χρόνια μετά την πανδημία, οι κίνδυνοι καθυστερημένων, αναποτελεσματικών ή ασυντόνιστων μέτρων μετριασμού πρέπει να είναι ξεκάθαροι. Γνωρίζουμε επίσης ποιες στρατηγικές είναι πιο αποτελεσματικές.

Αλλά ούτε αυτά τα ελάχιστα δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα το χειμώνα με αποτέλεσμα Ευρωπαϊκό τσουνάμι Δ/Ο
Κάνουμε τα ίδια λάθη, περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα και απαιτούμε ελεύθερο Πάσχα. Αυτά είναι ο ορισμός της βλακείας και της αποκοτιάς.

  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων