Οι Αυστραλοί ειδικοί λένε όχι στον όρο πλήρως εμβολιασμένος. Δείτε τι προτείνουν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι Αυστραλοί ειδικοί λένε όχι στον όρο πλήρως εμβολιασμένος. Δείτε τι προτείνουν

Οι ειδικοί της Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI) προτείνουν την αλλαγή του όρου «πλήρως εμβολιασμένος»

 medlabnews.gr iatrikanea

Οι ειδικοί της Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI) προτείνουν την αλλαγή του όρου «πλήρως εμβολιασμένος» και συστήνουν, όσοι είναι 16 ετών και άνω να θεωρείται πως έχουν «επικαιροποιημένο εμβολιασμό» (up to date) αν έχουν κάνει και την «ενισχυτική» δόση (booster).

Η οδηγία της ATAGI έλαβε την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη το απόγευμα, αλλά, όπως διευκρινίστηκε δε θα ισχύει για τους διεθνείς επισκέπτες.

«Ένα άτομο είναι ‘up to date’ αν έχει λάβει όλες τις δόσεις που προτείνονται για την ηλικία του και την υγειονομική του κατάσταση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Greg Hunt.

Υπό τους νέους κανόνες, αν έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που κάποιος έλαβε τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά COVID-19 και δεν έχει κάνει το booster θα θεωρείται πως ο εμβολιασμός του έχει καθυστερήσει ή δεν είναι επικαιροποιημένος (overdue).

Υπενθυμίζεται πως σε αυτήν τη συγκυρία, όλοι στην Αυστραλία, 16 ετών και άνω, μπορούν να κάνουν την 3η δόση τρεις μήνες μετά από την 2η.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA) ενέκρινε προσωρινά (provisionally approved) και το εμβόλιο της AstraZeneca (Vaxzevria) και ως booster για τους άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με την TGA θα πρέπει κανείς να μιλήσει με το γιατρό του πριν επιτραπεί να κάνει το AstraZeneca ως booster.

«Όσοι είναι κάτω των 16 ετών θα θεωρούνται ‘up to date’ (η ορολογία χρησιμοποιείται και στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών) μετά τις αρχικές δόσεις, ενώ όσοι έχουν σημαντικά προβλήματα στο ανοσοποιητικό, 5 ετών και άνω, θα πρέπει να κάνουν και 3η δόση», ανέφερε ο κ. Hunt.

Το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη να μην καταστήσει υποχρεωτική την 3η δόση ανά τη χώρα, εκτός για όσους εργάζονται στη Φροντίδα Ηλικιωμένων. Αλλά, οι Πολιτείες και οι Περιοχές θα αποφασίσουν αν και πως θα εφαρμοστεί υποχρεωτικότητα κατά τόπους.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Scott Morrison, ζήτησε επίσης από όλους τους κυβερνώντες να εξετάσουν κατά πόσο το υγειονομικό σύστημά τους είναι προετοιμασμένο για το χειμώνα και ένα δεύτερο κύμα της «Όμικρον», σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων