Παγώνη: Μέχρι πότε θα έχουμε τις μάσκες; Θα πάμε Πάσχα στα χωριά μας; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παγώνη: Μέχρι πότε θα έχουμε τις μάσκες; Θα πάμε Πάσχα στα χωριά μας;

Πότε θα βγάλουμε τη μάσκα - Η απάντηση της Ματίνας Παγώνη

 

medlabnews.gr iatrikanea

Tουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι θα παραταθεί η χρήση της προστατευτικής μάσκας, εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελειώσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι», εκτίμησε η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξήγησε επίσης ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα, τα οποία ωστόσο θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Πρόσθεσε παράλληλα ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή την στιγμή καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Αναφερόμενη στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος, γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δυο μόνο δόσεις, τόνισε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.

Τέλος, ενόψει του Πάσχα, εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά ωστόσο η κα Παγώνη συστήνει διενέργεια rapid test.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων