Συμπτώματα που λένε ότι νοσείτε από Ομικρον 5 και ας είναι αρνητικό το τεστ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συμπτώματα που λένε ότι νοσείτε από Ομικρον 5 και ας είναι αρνητικό το τεστ

Η Όμικρον 5 αρχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες και φαίνεται να μολύνει ακόμη περισσότερο,

medlabnews.gr iatrikanea

Η Όμικρον 5 αρχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες, αφού πρόκειται για μια υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον και φαίνεται να μολύνει ακόμη περισσότερο, αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία. Μάλιστα, με βάση νέες μελέτες ενδέχεται να νοσήσει κάποιος και να μην το καταλάβει, γιατί αν και θετικός θα έχει τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η mirror.co.uk αναφέρει πως σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εντοπίστηκαν ύποπτα συμπτώματα, τα οποία δείχνουν εάν έχει κολλήσει κάποιος κοροναϊό και δεν το έχει καταλάβει.

Συγκεκριμένα, όσοι νοσούν φαίνεται ότι εμφανίζουν ίλιγγο ή ζάλη κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ στη συνέχεια μπορεί να αισθανθούν κόπωση.

Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αυτά μπορεί να έρχονται και να φεύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν είναι σταθερά ή πολύ έντονα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας, καθώς μπορεί να θέλει να κάνει κάποιες περαιτέρω εξετάσεις».

Μάλιστα, η Angelique Coetzee, η Νοτιοαφρικανή γιατρός που ειδοποίησε για πρώτη φορά για την μετάλλαξη Όμικρον, σημειώνει πως «η κόπωση μαζί με τους μυϊκούς πόνους μπορεί να είναι μεταξύ των πρώιμων συμπτωμάτων».

Τα συμπτώματα της Όμικρον

Τα συμπτώματα της Όμικρον 5 μοιάζουν αρκετά με εκείνα της αρχικής παραλλαγής, τα οποία είναι σχεδόν ίδια με εκείνα από το κοινό κρυολόγημα.

Αυτά είναι:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα
  • δέκατα ή πυρετός


Ένα πολύ χαρακτηριστικό σύμπτωμα σε αυτές τις λοιμώξεις είναι ο έντονος πονοκέφαλος που διαρκεί μέρες ενώ επιστρέφει και ο πυρετός ο οποίος σε πολλούς ασθενείς είναι υψηλός δηλαδή κοντά στους 38o C ή και υψηλότερος. Επίσης καταγράφεται πολύ μεγάλη κόπωση και κακή διάθεση.

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες είναι σε εξέλιξη τόσο για την μετάλλαξη του κοροναϊού, όσο και για την υποπαραλλαγή της. Παράλληλα, το CDC εξέδωσε προειδοποίηση για την Όμικρον, ζητώντας από τους ανθρώπους να προσέχουν το χλωμό, γκρι ή μπλε δέρμα, τα χείλη ή τα νύχια. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και να απαιτεί επείγουσα ιατρική φροντίδα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων