Πιθανή συνάντηση του Πούτιν με τον Ζελένσκι, αναφέρει το Κρεμλίνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πιθανή συνάντηση του Πούτιν με τον Ζελένσκι, αναφέρει το Κρεμλίνο

Πιθανή είναι μια συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

  medlabnews.gr

Η Διπλωματία συνεχίζει από χθες έστω και παρασκηνιακά τις επαφές της και τις διαπραγματεύσεις. Η αρχή όπως γράψαμε και χθες που έγινε στην Ατάλια με τους υπουργούς εξωτερικών των δύο εμπόλεμων χωρών ήταν το σημαντικότερο. 

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι από την στιγμή που κάθισαν επίσημα σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων ο Πούτιν αναγνώρισε την κυβέρνηση Ζελένσκι και έτσι κάνει την υποχώρηση να την δέχεται για την επόμενη ημέρα του πολέμου.

Πιθανή είναι μια συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε επίσης πως υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια στις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία, όπως του έχουν μεταφέρει οι Ρώσοι διαπραγματευτές. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, οι συνομιλίες Ρώσων - Ουκρανών συνεχίζονταν πρακτικά σε καθημερινή βάση.

Όπως είπε ο κ. Πεσκόφ, σε δημοσιογράφους, το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη, ώστε να παράξει αποτελέσματα.

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι δυνατό», είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ότι μια συνάντηση μεταξύ Ρώσου και Ουκρανού προέδρου μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «πρώτα, οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν μέρος των εργασιών που απαιτούνται για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δε θα συναντηθούν μόνο και μόνο για να συναντηθούν, αλλά θα πραγματοποιήσουν επαφές που θα αποφέρουν αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Χθες στην Αττάλεια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ είχε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνάντησης των δύο ηγετών, λέγοντας πως η Μόσχα είναι ανοιχτή στο να πραγματοποιηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα είναι ουσιαστική.

«Δεν μπορεί να γίνει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι απλά και μόνο για να γίνει. Ο Πούτιν θα είναι παρών όταν υπάρχει μια σοβαρή βάση διαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων