Χαμός στην Ινδία με τον κοροναϊό. Επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χαμός στην Ινδία με τον κοροναϊό. Επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας

Την Τετάρτη 20 Απριλίου οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν 2.067 νέα κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων το 30% καταγράφηκε στο Νέο Δελχί.
 medlabnews.gr iatrikanea

Οι Αρχές του Νέου Δελχί της Ινδίας επανέφεραν από την Τετάρτη (20/4) την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για τον κοροναϊό.

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κοροναϊού στην ινδική πρωτεύουσα αυξάνονται, κάτι που οδήγησε τους υπεύθυνους να επιστρέψουν στην αναγκαστική χρήση μάσκας.

«Λόγω της πρόσφατης αύξησης των θετικών κρουσμάτων και, όπως συνιστούν οι ειδικοί, αποφασίστηκε να εντείνουμε τα διαγνωστικά τεστ, να επικεντρωθούμε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να διασφαλίσουμε ότι θα τηρείται αυστηρά η αρμόζουσα συμπεριφορά» ανέφερε ο αντικυβερνήτης του Δελχί, Ανίλ Μπαϊτζάλ.

Οι νοσηλείες παραμένουν κάτω του 1%. Όμως, ο Μπαϊτζάλ πρόσθεσε: «Αποφασίστηκε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους». Υπενθυμίζεται ότι, στην Ινδία εντοπίστηκε η πρώτη περίπτωση ασθενούς που μολύνθηκε από την παραλλαγή XE του κοροναϊού.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν 2.067 νέα κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων το 30% καταγράφηκε στο Νέο Δελχί. Συνολικά έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 40 και οι περισσότεροι από αυτούς καταγράφηκαν στην Κεράλα. Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 522.006, ωστόσο πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός τους μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 4 εκατομμύρια.

Ο απολογισμός των ημερήσιων μολύνσεων κυμαινόταν σε υψηλό μηνός τις τελευταίες ημέρες, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες καταργήθηκαν τα περισσότερα προληπτικά μέτρα και τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας. Όμως πολλές συνοικίες στα βόρεια του Νέου Δελχί επέβαλαν ξανά την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πέρσι την άνοιξη η Ινδία κατέγραφε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων