Γαλιατσάτος από Johns Hopkins: Μας κρύβουν πάλι κάτι οι Κινέζοι και δεν μας το λένε; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γαλιατσάτος από Johns Hopkins: Μας κρύβουν πάλι κάτι οι Κινέζοι και δεν μας το λένε;

Προβληματισμό για το πρωτόγνωρης σκληρότητας απαγορευτικό στη Σαγκάη

 

medlabnews.gr iatrikanea

Ο ασιατικός γίγαντας, όπου οι αρχές συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτική «μηδέν κρουσμάτων» του νέου κοροναϊού, επισήμως δεν έχει καταγράψει παρά 4.641 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου ταυτοποιήθηκε ο SARS-CoV-2 στο έδαφός της, στην πόλη Γουχάν, στα τέλη του 2019.

Σε ανακοίνωσή του που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμος της Σαγκάης διευκρίνισε ότι οι τρεις ασθενείς που υπέκυψαν ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα.

Προβληματισμό για το πρωτόγνωρης σκληρότητας απαγορευτικό στη Σαγκάη εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Παναγής Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, στη σκιά της… διαταγής που δόθηκε για μηδενικά κρούσματα στην πόλη έως την Τετάρτη. 

Ο κ. Γαλιατσάτος εξέφρασε την ελπίδα να είναι θέμα πολιτισμού αυτά που συμβαίνουν και όχι η Κίνα να κρύβει μια νέα μετάλλαξη του κοροναϊού. «Βρίσκω πολύ περίεργο τι συνέβη στη Σαγκάη. Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με την Covid και ξέρουμε να την "κρατήσουμε" σαν ένα κρύωμα», δήλωσε ο πνευμονολόγος στον ΣΚΑΪ. Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, «έχουμε εμβόλια, φάρμακα, μάσκες… 

Αυτά που βλέπουμε στη Σαγκάη, πολλοί γιατροί φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ παράξενο… 

Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός, τι κακό θα μας έκανε. 

Μια υπόθεση είναι ότι έτσι είναι ο πολιτισμός τους, δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές. 

Η άλλη υπόθεση είναι: μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μας το λένε; 

Δύο χρόνια πριν, αυτό είδαμε με την Covid (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο Ιντερνετ. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δεν μας το λένε; 

Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με την Covid». 

 «Είναι ο πολιτισμός τους ή μήπως κάτι χειρότερο θα βγει; Δεν θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων