Γουργουλιάνης: Χωρίς προβλήματα το φετινό Πάσχα και ακόμα καλύτερα το καλοκαίρι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γουργουλιάνης: Χωρίς προβλήματα το φετινό Πάσχα και ακόμα καλύτερα το καλοκαίρι

Ο κ. Γουργουλιάνης συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν πρέπει να μειώνουμε την προσοχή μας

medlabnews.gr iatrikanea

«Η κοινωνία θα μπορέσει να γιορτάσει χωρίς προβλήματα το φετινό Πάσχα, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερο, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν πρέπει να μειώνουμε την προσοχή μας, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ηλικιωμένους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αν επισκεφθούμε το Πάσχα έναν ηλικιωμένο στο χωριό, ο οποίος είναι για καιρό απομονωμένος, θα πρέπει να φοράνε μάσκα και οι δύο πλευρές.

Τέλος, αναφερόμενος στο ερχόμενο φθινόπωρο ο κ. Γουργουλιάνης σημειώνει ότι το εμβόλιο που θα υπάρχει μέχρι τότε και το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, θα πρέπει να γίνει σε ηλικιωμένους και σε άτομα με συννοσηρότητες.

«Κάναμε πολύ σωστά στην Ελλάδα που προχωρήσαμε έγκαιρα στην τρίτη δόση του εμβολίου. Εκτιμώ ότι για το ερχόμενο φθινόπωρο δε θα πρέπει να ανησυχούμε. Θα έχουμε εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει όλα τα τροποποιημένα στελέχη του κοροναϊού. Εκτιμώ, χωρίς να το λέω αυτό με βεβαιότητα, ότι τότε θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο τότε μόνο οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με συννοσηρότητες», τονίζει ο κ. Γουργουλιάνης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων