Παυλάκης. Οι νέες παραλλαγές κοροναϊού μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Φόβοι για το καλοκαίρι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παυλάκης. Οι νέες παραλλαγές κοροναϊού μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Φόβοι για το καλοκαίρι

Ο γιατρός - ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλά για τους τρεις μύθους σε σχέση με τον κοροναϊό
 medlabnews.gr iatrikanea
Ο γιατρός - ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλά για τους τρεις μύθους σε σχέση με τον κοροναϊό Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εξέφρασε ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν και τον χειμώνα.

Οι νέες παραλλαγές μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα

«Ο μεγάλος φόβος είναι ότι θα έχουμε επανάληψη του περασμένου καλοκαιριού την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου. Τώρα, με τα αφρικανικά στελέχη, το 4.5, ο ιός μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερες εκπλήξεις. Οι εν λόγω παραλλαγές της Όμικρον είναι αρκετά παθογόνες και πάρα πολύ μεταδοτικές. Ήδη, υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα», επισήμανε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στους 3 μύθους γύρω από τον κοροναϊό:

Η πανδημία τελείωσε

Τα εμβόλια προστατεύουν απόλυτα

Ο ιός θα γίνει γριπούλα.

«Ο ιός δεν ήταν ποτέ γριπούλα και δε θα γίνει ποτέ και προκαλεί σοβαρές βλάβες», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

«Όλοι έχουμε κουραστεί, θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά πρέπει να κοιτάμε την προστασία μας. Το καλύτερο είναι να κάνουμε τεστ συχνά και αν βγαίνει θετικό, να μην κυκλοφορούμε. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας», πρόσθεσε.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Ερωτηθείς αν πρέπει να γίνει τέταρτη δόση εμβολίου, ο γιατρός υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που νόσησαν με κορωνοϊό, δεν χρειάζονται επαναληπτική δόση για τους επόμενους 4-6 μήνες, ωστόσο είναι αναγκαία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

«Ελπίζουμε ότι από Σεπτέμβριο θα έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια που θα μπορούν να αυξήσουν την ανοσία στα κυκλοφορούντα στελέχη», κατέληξε.

Δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες των αλλεπάλληλων νοσήσεων

Ο Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσας, μίλησε στο MEGA και εκτίμησε επίσης ότι ο ιός θα συνεχίσει να μας πιέζει, τα νοσοκομεία μας θα συνεχίζουν να πιέζονται, και εποχιακά θα ζήσουμε σίγουρα το επόμενο κύμα, το οποίο δεν γνωρίζουμε πότε και πώς θα εξελιχθεί. Έχουμε δύο στελέχη, τα οποία δυστυχώς ξεφεύγουν της προσοχής των αντισωμάτων, ακόμα και όσοι νόσησαν από την «όμικρον»», ανέφερε αρχικά.

«Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα δύο στελέχη, στη Νότια Αφρική που έκανε το κύμα δεν δημιούργησαν πολλή μεγάλη πίεση. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον ιό με όρους ΜΕΘ και διασωληνωμένων.

Αυτός ο ιός θα μείνει για πάντα μαζί μας, έχει μολύνει ακόμα και οικόσιτα ζώα πλέον. Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις των αλλεπάλληλων νοσήσεων από covid. Ξέρουμε όμως ότι στον πρώτο χρόνο διπλασιάζεται το ρίσκο, όσων έχουν νοσήσει, να πάθουν πολύ σοβαρές πνευμονικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και άλλα»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων