Απίστευτο. Με ΦΕΚ οι θετικοί στον κοροναϊό τουρίστες ΔΕΝ μπαίνουν καραντίνα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απίστευτο. Με ΦΕΚ οι θετικοί στον κοροναϊό τουρίστες ΔΕΝ μπαίνουν καραντίνα

Προαιρετική είναι η καραντίνα για τους τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί

medlabnews.gr iatrikanea

Μονάχα σύσταση για καραντίνα προβλέπει για τους τουρίστες το ΦΕΚ που εκδόθηκε, δίνοντάς τους πρακτικά το δικαίωμα να κυκλοφορούν θετικοί στους τουριστικούς προορισμούς. Προαιρετική είναι η καραντίνα για τους τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί στον κοροναϊό στις διακοπές τους, όπως αναφέρει ΦΕΚ σχετικά με τα τουριστικά καταλύματα.

Οι τουρίστες μάλιστα μπορούν να ταξιδέψουν ακόμα και θετικοί με μεταφορικά μέσα, αρκεί να φορούν μια μάσκα προσώπου υψηλής προστασίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΦΕΚ «Σε ασυμπτωματικά θετικά άτομα η όταν έχουν ήπια συμπτωματολογία που δεν χρειάζεται νοσηλεία συστήνεται απομόνωση του κρούσματος για 5 ημέρες η οποία λήγει χωρίς επιπλέον διαγνωστικό έλεγχο. Αν για οποιοδήποτε λόγω υπάρξει ανάγκη μετακίνησης με μεταφορικό μέσο αυτή γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας προσώπου υψηλής προστασίας ( FFP2, KN 95)».

Την ίδια ώρα αρκετοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Πάρος, η Μύκονος και η Μήλος «βράζουν» από κρούσματα με τεράστια ποσοστά θετικότητας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων