Δραματική είναι και πάλι η κατάσταση στην Ιταλία. 100πλάσια τα κρούσματα από πέρυσι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δραματική είναι και πάλι η κατάσταση στην Ιταλία. 100πλάσια τα κρούσματα από πέρυσι

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας αυξάνεται η πίεση του νέου κύματος κοροναϊού

medlabnews.gr iatrikanea 

Τα κρούσματα κοροναϊού, στην Ιταλία, την πρώτη αυτή εβδομάδα του Ιουλίου, ήταν εκατό φορές περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Αυτό δήλωσε απόψε ο Ενρίκο Κοσιόνι, πρόεδρος της Ιταλικής Υπηρεσίας Περιφερειακών Υγειονομικών Υποδομών. Ο Κοσιόνι τόνισε, παράλληλα, ότι «στα νοσοκομεία όλης της χώρας αυξάνεται η πίεση του νέου κύματος κοροναϊού» και πως «τα τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι έτοιμα να εκραγούν».

Oι θάνατοι από κοροναϊό αυξήθηκαν κατά 18,4% οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση 32,6%, και μαζί με αυτά παρουσιάζει αύξηση και η πιθανότητα για lockdown.

Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει ότι η αύξηση είναι συνεχής και ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων, το οποίο δεν καταγράφεται. «Το υψηλό ποσοστό πληθυσμού που είναι θετικό στον ιό, κινδυνεύει να προκαλέσει ένα “νέο ντε φάκτο lockdown”, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα του τουρισμού», αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση.

«Στη φάση αυτή, πρέπει να επιταχυνθεί η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και να αυξηθεί σημαντικά η χρήση της μάσκας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Gimbe Νίνο Καρταμπελότα.

Η περιφέρεια της Ιταλίας, στην οποία την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, είναι η Λομβαρδία, με ποσοστό 95,9%, ενώ η πιο περιορισμένη διάδοση του ιού διαπιστώθηκε στην Σαρδηνία, με αύξηση των περιστατικών κατά 24,7%. «Υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι ανησυχίας, διότι οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται» τόνισε, τέλος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe.

Ο Ενρίκο Κοσιόνι τόνισε, ταυτόχρονα, ότι «στα νοσοκομεία όλης της χώρας αυξάνεται η πίεση του νέου κύματος κοροναϊού» και πως «τα τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι έτοιμα να εκραγούν».

Η Ιταλία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε πάνω από 107.000 κρούσματα κοροναϊού

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 107.240 κρούσματα κοροναϊού και 94 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το 13% των κλινών των νοσοκομείων χρησιμοποιείται για την θεραπεία ασθενών με κοροναϊό, ενώ στις ΜΕΘ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 4%. Πέρυσι, στις αρχές Ιουλίου, στις ΜΕΘ και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς με Covid-19 δεν ξεπερνούσαν το 2% του συνόλου. Σε σύνολο 378.250 διαγνωστικών τεστ, τέλος, το τελευταίο εικοσιτετράωρο προέκυψε θετικό το 28,3%.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων