Επίθεση με χημικό υγρό άκουα φόρτε σε 49χρονη. Kινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επίθεση με χημικό υγρό άκουα φόρτε σε 49χρονη. Kινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι

Επίθεση με χημικό υγρό δέχθηκε 49χρονη γυναίκα στην περιοχή Ανάληψη της Μεσσήνης.

medlabnews.gr iatrikanea

Επίθεση με χημικό υγρό δέχθηκε 49χρονη γυναίκα στην περιοχή Ανάληψη της Μεσσήνης.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η ανυποψίαστη 49χρονη γυναίκα έφθασε στην εργασία της. Εκεί, επιχειρώντας να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης όπου εργάζεται, δέχθηκε επίθεση από τον άνδρα που είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Ο δράστης επιχείρησε αρχικά να ακινητοποιήσει τη γυναίκα με πανί εμποτισμένο με το χημικό υγρό και στη συνεχεία της έριξε υγρό και στο πρόσωπο, προκαλώντας της έγκαυμα κοντά στο μάτι.

Μην μπορώντας να την ακινητοποιήσει, τελικά τράπηκε σε φυγή.

Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική καθώς υπέστη σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή της.Η γυναίκα νοσηλεύεται με σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι στην οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Για το περιστατικό προσήχθη αρχικά ένας άνδρας 50 ετών, ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) από το σούπερ μάρκετ. Με την 49χρονη είχαν οικονομικές διαφορές.

Η επίθεση, όπως είναι φυσικό, ξυπνά φριχτές μνήμες από εκείνη στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020, όταν η Έφη Κακαράντζουλα επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Το περιστατικό, που σοκάρει την τοπική κοινωνία, σημειώθηκε στην περιοχή Ανάληψη, στη Μεσσήνη, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η γυναίκα, όπως ανέφερε αρχικά το best-tv.gr, δέχθηκε επίθεση, με τον δράστη να τρέπεται στη συνέχεια σε φυγή.

Kινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι η 49χρονη

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της» δήλωσε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται η 49χρονη.

Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την εξέλιξη της υγείας της άτυχης γυναίκας η κ. Αλειφέρη αποκάλυψε ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.

«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο περιστατικό βίας η κ. Αλειφέρη δήλωσε για την πολύτεκνη μητέρα ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

«Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» δήλωσε η κ. Αλειφέρη.

Η άτυχη γυναίκα περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην επιχείρηση καθαρισμού ιματισμού που εργάζεται και την ώρα που πήγαινε να ανοίξει, ο άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αρχικά προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει κάποιο πανί στο πρόσωπο. Στη συνέχεια και αφού δεν κατάφερε να την ακινητοποιήσει, της πέταξε το υγρό που μετέφερε πιθανότατα σε κάποια φιάλη και τράπηκε σε φυγή.

Η 49χρονη, μητέρα έξι παιδιών, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι στην οφθαλμολογική κλινική.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων