Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Forum Το Αύριο της Υγείας με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Forum Το Αύριο της Υγείας με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, την «πόλη του Διαβήτη» στα Ιόνια νησιά όπως προτάθηκε να καθιερωθεί
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Forum Το Αύριο της Υγείας με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη

medlabnews.gr iatrikanea

H εταιρεία επικοινωνίας DGpr διοργάνωσε το 8o FORUM ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Η Μεταβολική Πανδημία του 21ου Αιώνα» την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Η εκδήλωση αγωγής υγείας  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ληξουρίου. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο  κ. Γιώργος Κατσιβέλης  Δήμαρχος  του Ληξουρίου και η  κ. Ζωή Μοσχονά, Υποδιοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου.

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Συκιώτης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαβήτη αναφέρθηκε στις δράσεις της ομοσπονδίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διαβήτη, στις προσπάθειες του ΕΛΟΔΙ να οργανώσει σωματείο ατόμων με διαβήτη στην Κεφαλονιά και τόνισε τη σημαντικότητα του 8o FORUM στο Ληξούρι που είναι αφιερωμένο στο μεγαλύτερο χρόνιο νόσημα που είναι ο διαβήτης.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Δρ. Ανδρέας  Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος και Συντονιστής – Δ/ντής του Καρδιομεταβολικού Κέντρου του Metropolitan Hospital, Πρόεδρος ΕΚΟΜΕΝ για να αναπτύξει την ομιλία του με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Η Μεταβολική Πανδημία του 21ου Αιώνα». Προεδρείο ήταν η κα Σοφία Ζαφειράτου, Παθολόγος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, η οποία πραγματοποίησε  ιδιαίτερα εύστοχες παρεμβάσεις. 

Ο κ. Μελιδώνης αναφέρθηκε στην διαχρονική παγκοσμιότητα του διαβήτη με σημερινή συχνότητα στην πατρίδα μας το 15% του πληθυσμού, στην επικινδυνότητα της νόσου καθώς ο διαβήτης είναι πρωταγωνιστικό αίτιο χρόνιων επιπλοκών όλων σχεδόν των οργάνων του οργανισμού. Τα στοιχεία αυτά δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του σακχαρώδη διαβήτη ως την σύγχρονη μεταβολική πανδημία.

Σήμερα τόνισε ο κ. Μελιδώνης έχουμε εξαιρετικές δυνατότητες αντιμετώπισης του διαβήτη καθώς τα τελευταία είκοσι χρόνια οι τρείς αντιδιαβητικές φαρμακευτικές κατηγορίες έχουν γίνει δέκα!!! Ανεξάρτητα πάντως της μεγάλης ενίσχυσης του θεραπευτικού οπλοστασίου μας η σωστή μεσογειακή διατροφή και η καθημερινή αυξημένη σωματική δραστηριότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου.

Επίσης η σύγχρονη τεχνολογία με τους αισθητήρες, τις συσκευές συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, τις αντλίες χορήγησης ινσουλίνης βοηθούν τα μέγιστα στην καλύτερη αντιμετώπιση του διαβήτη, ιδίως του διαβήτη τύπου 1. Έτσι το μέλλον φαντάζει εξαιρετικά ευοίωνο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της μεταβολικής μάστιγας του 21ου αιώνα.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Μελιδώνη το λόγο έλαβε ο κ. Γάλεμπ Ντιουάνι,  Αντιδήμαρχος Ληξουρίου Πρόνοιας  & Υγείας – Αθλητισμού, Ιατρός, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Δήμου Ληξουρίου σχετικά με το θέμα της άσκησης των δημοτών για την πρόληψη του διαβήτη. Σχολίασε ως εξαιρετικά σημαντική την εκδήλωση και λόγο της ευρύτατης αποδοχής και συμμετοχής του κόσμου πρότεινε το Ληξούρι να καθιερωθεί ως η πόλη του διαβήτη στα ιόνια νησιά η οποία έγινε αποδεκτή από όλους τους υπάρχοντες φορείς στην εκδήλωση με δέσμευσή τους να προωθήσουν την πρόταση στα ΔΣ τους.

Ακολούθως ο κ. Αναστάσιος Λασκαράτος, Εκπρόσωπος Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη Κεφαλονιάς τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης του πληθυσμού στην Κεφαλονιά στα θέματα του διαβήτη και ζήτησε από τον Δήμαρχο Ληξουρίου να παραχωρηθεί αίθουσα για εβδομαδιαία ενημέρωση το πληθυσμού.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκποµπής «ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» και Δ/ντρια της ιστοσελίδας toavriotisygeias.gr  Δήµητρα Γιώτη.

Το Forum πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών: ANGELINI  PHARMA, ΛΙΛΛΥ -ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ, LIBYTEC. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων