Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν διοργανώνει το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν διοργανώνει το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης»

Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και διαδικτυακά
Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν διοργανώνει το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης»

medlabnews.gr iatrikanea

Στη δημιουργία μιας επιστημονικής παράδοσης και στην ανάδειξη όλων των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και καινοτομιών στον τομέα της Ιατρικής, στοχεύει το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», μέσα από την διοργάνωση του 1ου Πολυθεματικού Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης».

Η θεματολογία εμπεριέχει όλα τα νεότερα για προβλήματα υγείας, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, τον σακχαρώδη διαβήτη, την «επιδημία» της νεφροπάθειας,  τις λοιμώξεις μαζί και πέρα από την COVID-19, την αναγκαιότητα της γηριατρικής προσέγγισης των ηλικιωμένων ασθενών, την ερμηνεία των αυτοαντισωμάτων στην ανοσολογία αλλά και γαστρεντερολογικά, ενδοκρινολογικά και νευρολογικά ζητήματα.

Θα παρουσιαστούν, επίσης, καινοτόμες θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο χώρο της καρδιολογίας και ιδιαίτερα της ηλεκτροφυσιολογίας/βηματοδότησης, της επεμβατικής καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις εντυπωσιακές εξελίξεις στο χώρο της χειρουργικής αντιμετώπισης πολλών παθήσεων με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (minimal invasive).

Έμφαση θα δοθεί στη σημασία της θρέψης για ταχεία ανάρρωση των χειρουργικών ασθενών, στις εξελίξεις στα ορθοπαιδικά χειρουργεία καθώς και στη  σύγχρονη αντιμετώπιση της οσφυαλγίας, ενώ η  απεικόνιση με σύγχρονες μεθόδους αποτελεί πλέον βασικό άξονα ανάπτυξης του χειρουργικού τομέα.

Παράλληλα, μεγάλο κομμάτι του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένο στην παθολογική και χειρουργική ογκολογία, η οποία εξελίσσεται εντυπωσιακά παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας. Θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε διάφορους τομείς της ογκολογίας, ενώ θα γίνει και  ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους από Συλλόγους Ασθενών, με ψυχολόγους, με ογκολόγους και με φροντιστές ασθενών, με στόχο να αναδειχθούν προβληματισμοί, σύγχρονες πρακτικές,  λύσεις καθώς και οι  μελλοντικοί στόχοι της ογκολογίας στην χώρα μας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα προβληθεί μεταξύ άλλων και η σημασία και η αναγκαιότητα της νοσηλευτικής στον ευρύτερο χώρο της υγείας, μια πραγματικότητα που έχει γίνει αντιληπτή και εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο νοσοκομείο.

«Το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης» δεν έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει μια επιστροφή στην κανονικότητα για το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, έπειτα από τη διετία της πανδημικής κρίσης. Αποτελεί στην πραγματικότητα έναν μεγαλύτερο στόχο για όλη την οικογένεια του Νοσοκομείου, καθώς προσδοκούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας παράδοση, αναδεικνύοντας όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και καινοτομίες στον χώρο της Ιατρικής. Μέσα από την πλούσια θεματολογία του, δίνουμε παράλληλα έμφαση στην καθημερινή ιατρική δραστηριότητα, που αξιολογεί πρώτα απ’ όλα κάθε ασθενής, καθώς και στις συνέργειες ειδικοτήτων και τη διεπιστημονική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού, μέσα και από μια εξατομικευμένη Ιατρική, η οποία εγγυάται τελικά την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας», επισημαίνει ο κ. Θέμος Χαραμής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

«Με το συνέδριο αυτό θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε τα πλέον σημαντικά ιατρικά θέματα που απασχολούν την ιατρική σήμερα αναδεικνύοντας συγχρόνως τις καινοτόμες και αποτελεσματικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις που υλοποιούνται στο νοσοκομείο μας.

Έχοντας, ελπίζουμε, αφήσει πίσω μας τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με την επιστημονική κοινότητα και τους ασθενείς μας. Την περίοδο που πέρασε δοκιμαστήκαμε όλοι μας και πρώτα απ’ όλα το νοσοκομείο μας, που είχε σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της κρίσης με μια ουσιαστική συμβολή στη λειτουργία του συστήματος υγείας της χώρας μας όταν αυτό είχε φτάσει στα όριά του.

Σήμερα, οραματιζόμαστε τον αυριανό ρόλο του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου της χώρας μας μέσα από την ενσωμάτωση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων στην καθημερινή μας κλινική πρακτική, εξελίξεις που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο συνέδριό μας», τονίζει ο κ. Γεώργιος Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Διευθυντής Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής – Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδοτών του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας όλων των βαθμίδων σε ολόκληρη τη χώρα. Η ομάδα του «Ερρίκος Ντυνάν» φιλοδοξεί να εδραιώσει το συγκεκριμένο συνέδριο ως ένα από τα κύρια επιστημονικά δρώμενα στην Ελλάδα.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πιέστε ΕΔΩ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων