Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υγειονομικούς στον πόλεμο του 1940 στην Ιατρική Σχολή Αθηνών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υγειονομικούς στον πόλεμο του 1940 στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

«Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών υπόσχεται να φανεί αντάξια της θυσίας τους όποτε η Πατρίδα το απαιτήσει.»
Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υγειονομικούς στον πόλεμο του 1940 στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

medlabnews.gr iatrikanea

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τελέστηκε για πρώτη φορά επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια  στο Ηρώο Πεσόντων Υγειονομικών που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Σχολής στο Γουδή.  Το μνημείο αναδείχτηκε πρόσφατα μετά την ριζική αναμόρφωση του προαύλιου χώρου στο Γουδή.

Στεφάνια κατέθεσαν η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πατέρας Ισίδωρος Κολοβός από την ενορία του Ι.Ν. Αγίου Θωμά στο Γουδή.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος, ανάγνωσε τα ονόματα των πεσόντων που αναγράφονται στη στήλη και καταλήγοντας τον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι «Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τους φοιτητές της και το επιστημονικό της προσωπικό «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» υπόσχεται να κρατά άσβεστη τη μνήμη τους και να φανεί αντάξια της θυσίας τους όποτε η Πατρίδα το απαιτήσει.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Σχολής Καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, τα μέλη του ΔΣ και της Γενικής Συνέλευσης, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και το διοικητικό προσωπικό της Σχολής.

Τα ονόματα των πεσόντων είναι:

- Γενικός Αρχίατρος: Γ. Μαρκάκης

- Αρχίατρος Καθηγητής Ξεν. Κοντιάδης

- Επίατροι: Κ. Πετρόπουλος, Ν. Σπινέλης, Γ. Μαραγκός

- Υπίατροι: Γ. Βασιλόπουλος, Σ. Δρίτσας, Γ. Παπαδογιάννης, Θ. Τσιμπλούλης

- Υποφαρμακοποιός: Π. Τσακίρης

-  Ανθυπίατροι: Μ. Βλάσης, Σ. Γκαραγκούνης, Κ. Διορίδης, Ι. Δήμου, Γ. Ζούβας, Μ. Καθαρούλης, Ν. Κολοτούρος, Ι. Κωνσταντόπαις, Ν. Μακαρώνης, Ε. Μανιάτης, Κ. Μοίρας, Π. Μπουράκης, Μ. Μπριλάκη, Λ. Παπανικολάου, Ι. Παπαδόπουλος, Χ. Παπαχρήστου, Θ. Πετρόπουλος, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Συμπέθερος, Κ. Τριανταφυλλίδης .

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων