Skipper's Μια ιστορία, ένας κύκλος αναμνήσεων χιλιάδων Αθηναίων κλείνει μετά από 35 χρόνια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Skipper's Μια ιστορία, ένας κύκλος αναμνήσεων χιλιάδων Αθηναίων κλείνει μετά από 35 χρόνια

Το Skipper’s δεν υπάρχει στα σχέδια της ανάπλασης και έτσι, σύντομα θα κλείσει

Κλείνει  ένας κύκλος 35 χρόνων για το Skipper’s στη Μαρίνα Αλίμου. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του εμβληματικού Skipper’s στη Μαρίνα Αλίμου. Την είδηση μετέφερε μέσω ανακοίνωσής του στα social media το κατάστημα, το οποίο ενημερώνει πως από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου δεν θα υπάρχει πλέον.

Δεκάδες τα σχόλια του κόσμου κάτω από την είδηση αναφέροντας όλοι ότι η ανάπλαση πρέπει να γίνεται για το καλό των πολιτών και εφόσον το Skipper’s αρέσει στους περισσότερους αν όχι σε όλους ας μείνει εκεί που είναι και δεν είναι ανάγκη να έχουμε μια πανομοιότυπη μαρίνα με όλες τις άλλες στη Μεσόγειο και λίγη αυθεντικότητα δεν βλάπτει!!

Το Skipper’s δεν υπάρχει στα σχέδια της ανάπλασης και έτσι, θα κλείσει προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν.

Στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού που εργάζεται εκεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την ανανέωσή τους.

Η ιστορία του

Το «Skipper’s» υπήρξε σημείο αναφοράς για πολύ κόσμο. Εκεί που στέκεται ήταν μία μπαζωμένη έκταση που δεν είχε εκμεταλλευτεί κάποιος. Αρχικά όταν ξεκίνησε, αφορούσε ένα μικρής έκτασης μαγαζί 30 τετραγωνικών μέτρων, με τραπεζοκαθίσματα έξω και διάκοσμο που κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται πως είναι σε καράβι.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 4 Σεπτεμβρίου του 1987. Οι πρώτοι που το προτίμησαν ήταν οι άνθρωποι που εργάζονταν στη Μαρίνα Aλίμου, όμως σύντομα ο χώρος γέμισε με κατοίκους όλων των περιοχών. Χωρίς να κάνει διαφήμιση, μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα.

Τις πρώτες δύο δεκαετίες δεν πρέπει να υπήρξε ζευγάρι με "έδρα" τα νότια προάστια, που να μην πήγε σε ένα από τα πρώτα ραντεβού στο «Skipper's».

Εμείς όμως οι Αλιμιώτες, που το ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, ναι μεν είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, αλλά μια μελαγχολία και μια θλίψη μας προξενεί το γεγονός ότι μαζί με το «Skipper's» θα κατεδαφιστούν σύντομα και οι αναμνήσεις μας.


Κυριακή 30 Οκτωβρίου: Αυτή η νύχτα μένει!

Ο μεγάλος Άγγλος ποιητής T.S. Eliot θεώρει ότι «Το σύμπαν δεν θα τελειώσει με μια έκρηξη, αλλά μ΄ ένα λυγμό». Με ένα λυγμό του Μανού Χατζιδάκι για τον “Κεμάλ” μας καληνυχτίζει κάθε βράδυ και το Skipper’s, τελειώνοντας το πρόγραμμά του. Όμως την τελευταία βραδιά του προβλέπεται έκρηξη, καθώς, όπως μας πληροφορεί ο Αλέξης Μελίτας:

«-Την Κυριακή 30-10-2022, από το απόγευμα, το Skipper’s θ’ ανοίξει την αγκαλιά του και τα μπαρ του για να προσφέρει ένα τελευταίο ποτό, εκεί στην άκρη του μόλου, για όλους τους φίλους με τους οποίους πρωτοσυναντηθήκαμε και συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα 35 χρόνια, προκειμενου να τους ευχαριστήσει για το ωραίο ταξίδι και να τους αποχαιρετήσει.

Και να τους ευχηθεί καλή αντάμωση μετά την ανάπλαση της Νέας Μαρίνας Αλίμου, καθώς, όχι απλώς συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπλασης, αλλά Μαρίνα Αλίμου χωρίς Skipper’s δεν νοείται». Φαίνεται τελικά ότι εκεί στο Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας του Ωνασείου θα γνώριζαν κάτι περισσότερο από τα ΜΚΔ, όταν στην πρόσκλησή τους έγραφαν ότι …Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή! Όσοι πιστοί -στο Skipper’s- προσέλθετε λοιπόν για τελευταία φορά την Κυριακή Αυτή η νύχτα μένει!

Πηγή alimosonline.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων