Ολοκληρώθηκε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολοκληρώθηκε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης :«Με σύμμαχο τη δύναμη της Ελληνικής Ομογένειας, ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας ως μία Μητρόπολη Υγείας, Τουρισμού και Ευεξίας
Ολοκληρώθηκε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

medlabnews.gr iatrikanea

Στη συνένωση των δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και τη στενή συνεργασία όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς, καθώς και στην προσπάθεια  να καταστεί η χώρα μας και ειδικά η Αττική, κυρίαρχος προορισμός στους Παγκόσμιους Χάρτες Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, σε ομιλία του, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς που πραγματοποιείται στη Μελβούρνη υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Το Συνέδριο διοργανώνουν το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, ενώ τη φιλοξενία έχει αναλάβει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Στο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης λαμβάνουν μέρος Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να δημιουργηθούν ευκαιρίες κοινών δράσεων και στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς.

Τον κ. Πατούλη καλωσόρισε στο Συνέδριο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας Δρ Μαρίνης Πυρπυρής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Μελβούρνη ο κ. Πατούλης και μέλη του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου παραβρέθηκαν σε ειδική εκδήλωση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης στο πλαίσιο της οποία υπεγράφησαν Σύμφωνα Συνεργασίας, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με στόχο την εκπαιδευτική υποστήριξη Ελλήνων Φοιτητών της Ιατρικής.

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας να κάνουμε τις πόλεις και την Περιφέρεια μας «Υγιείς»

Ο κ. Πατούλης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις συστηματικές προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση και φορείς του Τουρισμού όπως το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας, του οποίου είναι Πρόεδρος με στόχο να τοποθετήσουν τη χώρα ως κορυφαίο πάροχο μακροχρόνιας φροντίδας και υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους.

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως ανέφερε, κεντρικός είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας πως ως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και μέσω του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ «αποσκοπούμε στο να κάνουμε τις πόλεις και την Περιφέρεια μας «Υγιείς».

Σε αυτό σύμμαχος μας, τόνισε, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας όπως είναι το κλίμα, η διατροφή αλλά και το υψηλής ποιότητας επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας και επισήμανε, μεταξύ άλλων πως στην προσπάθεια να κερδίσει η Ελλάδα τη θέση της στον Παγκόσμιο χάρτη Τουρισμού Υγείας, συστρατεύθηκαν από την αρχή δυνάμεις της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης και δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση των προοπτικών του Τουρισμού Υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης και αναφερόμενος στο φαινόμενο του brain drain εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι «αποδημήσαντες» Έλληνες γιατροί, από τα σημεία της γης όπου σήμερα εργάζονται, -κι από εδώ, την Αυστραλία- είναι ιδανικοί για να αποτελέσουν τους πρεσβευτές μας για την εισροή Ιατρικών Τουριστών και Τουριστών Υγείας στον τόπο μας» και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αναδείξουμε την υψηλή επιστημονική υπεροχή της πατρίδας μας, απευθυνόμενοι πρωτίστως στους ελληνικούς, αλλά και ξένους Ιατρικούς Συλλόγους».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, αξιοποιήθηκε η δυναμική του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, μέσω συνεργασιών με φορείς κύρους της χώρας στον τομέα του τουρισμού και σημείωσε πως «φέτος, είναι μια στιγμή αναγέννησης ολόκληρου του Τουρισμού Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά από τρία χρόνια της πανδημίας ο παγκόσμιος Τουρισμός Υγείας, ο Ιατρικός Τουρισμός, ο Ιαματικός Τουρισμός και ο Τουρισμός Ευεξίας επανέρχονται δυναμικά».

Εμείς επιχειρούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε κλείνοντας ο κ. Πατούλης

• Χτίζοντας Υγιείς τις πόλεις του τόπου μας -και της Περιφέρειας Αττικής -, μεσω του Δικτύου του ΕΔΔΙΠΠΥ

• Αξιοποιώντας την αυθεντικότητα και τον φυσικό μας πλούτο

•Και ισχυροποιώντας τον «επαγγελματισμό» της εξέλιξης των δυνάμεων του Τουρισμού Υγείας μέσα από την ΕΛΙΤΟΥΡ,

και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Εχω υποσχεθεί, ότι θα καταστήσουμε την Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας του κόσμου. Και ταυτόχρονα κορυφαίο Προορισμό Τουρισμού Υγείας του κόσμου. Εργαζόμαστε ανελλιπώς προς την κατεύθυνση αυτή, και κάθε μέρα κερδίζουμε μια μικρή η μεγαλύτερη επιτυχία. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι εντάξαμε την Αττική στο Δίκτυο Περιφερειών της Ευρώπης για την Υγεία του ΠΟΥ και ότι φέτος η Αττική αναδείχτηκε Κορυφαίος Προορισμός Αειφόρου Τουρισμού της Ευρώπης για το 2022, στο καταξιωμένο διεθνές τουριστικό θεσμό των Παγκόσμιων Ταξιδιωτικών Βραβείων.

Σύμφωνα Συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Μελβούρνη ο κ. Πατούλης και μέλη του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Εκεί σε ειδική εκδήλωση υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με αντικείμενο την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ιατρικών σχολών της χώρας μας με τις ιατρικές σχολές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε τη διοργάνωση στο νησί της Κω, στο νησί του Ιπποκράτη του Πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης, για πρώτη φορά Summer School το 2023, στο οποίο θα συμμετέχουν οι άριστοι φοιτητές ιατρικών σχολών του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.

Τέλος έγινε η αποκάλυψη της προτομής του Ιπποκράτη στον προαύλιο χώρος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών η οποία λαμβάνει χώρα σε Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων όλου του κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Μελβούρνης Καθηγήτρια Nicola Lautenschlager που εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας Καθηγητής Ιατρός Μαρίνης Πιρπιρής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας, Καθηγητής Γιώργος Αντωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Πρόξενος της Μελβούρνης Μανώλης Κακαβελάκης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων