Χρειάζεστε οδοντίατρο; Με ποια κριτήρια θα κάνετε τη σωστή επιλογή; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρειάζεστε οδοντίατρο; Με ποια κριτήρια θα κάνετε τη σωστή επιλογή;

Για κάποιον λόγο αρκετοί άνθρωποι έχουν φοβίες όσον αφορά στην επίσκεψη σε οδοντίατρο και ανατριχιάζουν μόνο στη σκέψη του ήχου που κάνει ο τροχός.
Πώς να επιλέξετε οδοντίατρο. Χρήσιμος οδηγός

medlabnews.gr iatrikanea

Οι οδοντίατροι είναι από τους γιατρούς που επισκεπτόμαστε πιο συχνά. Είναι όμως και από τους γιατρούς που φοβόμαστε περισσότερο! Για κάποιον λόγο αρκετοί άνθρωποι έχουν φοβίες όσον αφορά στην επίσκεψη σε οδοντίατρο και ανατριχιάζουν μόνο στη σκέψη του ήχου που κάνει ο τροχός. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν καλό οδοντίατρο, που θα σας εκπέμπει εμπιστοσύνη και σιγουριά! Αν ψάχνετε να βρείτε έναν νέο οδοντίατρο, ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

1. Περιοχή

Ο οδοντίατρος είναι γιατρός που επισκεπτόμαστε συχνά. Επομένως καλό είναι να μη βρίσκεται πολύ μακριά σας. Ξεκινήστε την έρευνά σας για οδοντίατρο, κάνοντας μία λίστα με τους οδοντιάτρους που βρίσκονται σε μία εύλογη απόσταση, την οποία θα είστε διατεθειμένοι να διανύσετε όταν θα θέλετε να κλείσετε ραντεβού. Ο πιο απλός τρόπος γι’ αυτό είναι να μπείτε στο instaDoctor.gr, να επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει και να δείτε μία λίστα με τους οδοντιάτρους στην περιοχή σας.

2. Ελέγξτε τα ασφαλιστικά ταμεία

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν ψάχνετε για οδοντίατρο είναι να μάθετε με ποια ασφαλιστικά ταμεία συνεργάζεται. Η οδοντιατρική φροντίδα μπορεί να είναι δαπανηρή σε κάποιες περιπτώσεις για αυτό είναι καλό να επιλέξετε έναν οδοντίατρο που θα είναι συμβεβλημένος με το δικό σας ασφαλιστικό ταμείο, ώστε να σας έρθει πιο οικονομικά ή δωρεάν. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι καλώντας το γραφείο του ιατρού που σας ενδιαφέρει και ρωτώντας τον. Πολύ πιο απλός τρόπος είναι να μπείτε στο instaDoctor.gr, όπου μπορείτε να επιλέξετε να δείτε μία λίστα με τους οδοντιάτρους στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και έπειτα από τα φίλτρα να επιλέξετε το ασφαλιστικό σας ταμείο. Τέλος, μπορείτε να καλέσετε το ασφαλιστικό σας ταμείο και να ρωτήσετε με ποιους οδοντιάτρους συνεργάζεται.

3. Μελετήστε τα διαπιστευτήριά του

Η στοματική σας υγεία είναι εξίσου σημαντική με την υπόλοιπη υγεία σας. Έτσι, ο οδοντίατρος που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει τις αντίστοιχες σπουδές για να μπορέσετε να του δείξετε εμπιστοσύνη. Επίσης καλό είναι να παραμένει ενημερωμένος με τις ιατρικές εξελίξεις, παρακολουθώντας σεμινάρια, συνέδρια ή άλλα. Τέλος θα πρέπει να έχει και τη σχετική εμπειρία. Το instaDoctor.gr και πάλι θα σας βοηθήσει καθώς μέσα από τα προφίλ ιατρών μπορείτε να δείτε όλες αυτές τις πληροφορίες, χωρίς να μπείτε στη διαδικασία να τα ρωτήσετε, που προϋποθέτει ότι θα πάτε πρώτα στο ιατρείο ή θα ρωτήσετε στο τηλέφωνο, κάτι που μπορεί να σας φανεί λίγο αμήχανο.

4. Ενημερωθείτε για τους χρόνους αναμονής

Μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ σημαντικό αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να κάθεται σε μία αίθουσα αναμονής για πολλή ώρα. Ειδικά εφόσον πρόκειται για κάποιον που έχει ήδη άγχος, η αναμονή μπορεί να το κάνει χειρότερο. Ρωτήστε τον οδοντίατρο ή τη γραμματεία του, ποιοι είναι οι τυπικοί χρόνοι αναμονής ή ελέγξτε αν υπάρχουν κριτικές στο διαδίκτυο που αναφέρουν κάτι σχετικό.  

5. Μάθετε τι υπηρεσίες παρέχει

Μπορεί τώρα να θέλετε έναν απλό καθαρισμό ή σφράγισμα αλλά όσο περνάνε τα χρόνια μπορεί να προκύψουν και άλλα ζητήματα, όπως απονεύρωση, ακτινογραφία, περιοδοντίτιδα ή ακόμα και οδοντικά εμφυτεύματα κ.α. Μάθετε για τις υπηρεσίες που παρέχει ο οδοντίατρος που σας ενδιαφέρει καθώς και για τυχόν εξειδίκευσή του. Και σε αυτήν την περίπτωση θα σας φανεί χρήσιμο το instaDoctor.gr όπου μπορείτε να μάθετε για όλες τις υπηρεσίες και τυχόν εξειδίκευση του οδοντιάτρου.

6. Μάθετε για ειδικές παροχές

Κάτι εξίσου σημαντικό στην επιλογή του οδοντιάτρου είναι να σκεφτείτε αν σας εξυπηρετεί σε κάποιες προσωπικές ανάγκες. Αν για παράδειγμα έχετε παιδιά, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε έναν οδοντίατρο που βλέπει και παιδιά, ώστε να σας βολεύει. Αν είστε άτομο με αναπηρία, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε πρώτα αν υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ ή εάν υπάρχουν ειδικές τιμές για ανέργους και φοιτητές.

Στο instaDoctor.gr θα βρείτε πολλούς αξιόλογους οδοντιάτρους, καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον καθένα, ώστε να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει. Εκτός όμως από οδοντίατρους, μπορείτε να επιλέξετε ειδικότητες όπως:

o ψυχολόγοι – ψυχοθεραπευτές

γυναικολόγοι – μαιευτήρες

o διαιτολόγοι – διατροφολόγοι

o παθολόγοι

o οφθαλμίατροι

ορθοπαιδικοί - ορθοπαιδικοί χειρουργοί

o ουρολόγοι – ανδρολόγοι

o δερματολόγοι – αφροδισιολόγοι

o ωτορινολαρυγγολόγοι (ωρλ)

o παιδίατροι

o καρδιολόγοι

o ενδοκρινολόγοι

o γαστρεντερολογοι

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων