Φορείς Π.Φ.Υ. για καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση δαπανών: Η μη έγκαιρη πληρωμή θα είναι ταφόπλακα του κλάδου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φορείς Π.Φ.Υ. για καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση δαπανών: Η μη έγκαιρη πληρωμή θα είναι ταφόπλακα του κλάδου

Πάγια θέση του Συντονιστικού Οργάνου είναι η κατάργηση του claw back
Φορείς Π.Φ.Υ. για καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση δαπανών: Η μη έγκαιρη πληρωμή θα είναι ταφόπλακα του κλάδου

medlabnews.gr iatrikanea

Την Δευτέρα 20/03/2023 έγινε ενημέρωση των μελών της Ολομέλειας Συντονιστικού Οργάνου στην οποία συμμετείχαν μετά από αίτημά τους η ΣΙΔΕΙΔΕΛ, ο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ο Σύνδεσμος εργαστηριακών Δράμας κ ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Λάρισας μέσω εκπροσώπων τους.

Διευκρινίζεται ότι πάγια θέση του Συντονιστικού Οργάνου είναι η κατάργηση του claw back, η οποία και έχει εκφραστεί στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ ξεκάθαρα.

Όπως αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Π.Φ.Υ. στην ανακοίνωσή του:

«Στην αναφορά του Υπουργού Υγείας περί επενδυτικού claw back, η πάγια θέση του Οργάνου είναι η πλήρης κατάργηση του claw back και άρα είναι εκτός αντικειμένου η εν λόγω συζήτηση. Οποιαδήποτε ανανέωση εξοπλισμού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναφορικά με το ζήτημα των ποιοτικών κριτηρίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι θέσεις του Συντονιστικού Οργάνου έχουν καταγραφεί και είναι μη αποδεκτά και αντιεπιστημονικά τέτοιας φύσης κριτήρια αποζημίωσης. Οι προτάσεις της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας και έχουν συμπεριληφθεί στο πόνημα της Ομάδας Εργασίας. Η εναντίωσή μας σε αυτά, θα διατυπωθεί για ακόμα μία φορά στην σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης περί εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων για την κατάργηση του claw back.

Αναμένουμε τον ορισμό της επιτροπής ενστάσεων από τον ΕΟΠΥΥ για τους παρόχους υγείας σχετικά με τα κριτήρια ποιότητας που έχουν τεθεί και η θέση μας ως προς αυτό είναι να συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΕΑΕ, του Ιατρικού Συλλόγου και της Ακτινολογικής Εταιρείας σε αυτήν.

Επιπλέον, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από συναδέλφους μας ότι δεν έχει ψηφιοποιηθεί το αρχείο των δαπανών Δεκεμβρίου λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αρχειοθήκη ΑΕ.

Αιτούμαστε την άμεση επίλυση του προβλήματος και καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επέμβει άμεσα ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την πληρωμή των παρόχων υγείας ενόψει Πάσχα. Η οποιαδήποτε μη έγκαιρη πληρωμή θα είναι ταφόπλακα του κλάδου μας!

Επίσης, αιτούμαστε την άμεση εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων που έχουν θεσπιστεί!

Τέλος, αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης των θεσμικών μέτρων περιστολής του claw back και τη νομοθέτηση των σχετικών διατάξεων.»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων