Συγκλονίζει η Ελίνα με το μετατραυματικό στρες που ζει και σώθηκε από θαύμα. Κάθε μέρα και άλλη ψυχολόγο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονίζει η Ελίνα με το μετατραυματικό στρες που ζει και σώθηκε από θαύμα. Κάθε μέρα και άλλη ψυχολόγο

Η καθημερινότητα δεν είναι ίδια δυστυχώς. Δεν κατάφερα να γυρίσω στη δουλειά, δεν κατάφερα να κοιμηθώ, δεν κατάφερα να φάω

 medlabnews.gr iatrikanea

Mετά τη σιδηροδρομική τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών αναζητούν ευθύνες για όσα συνέβησαν στα Τέμπη. Μία ακόμη αποκαλυπτική μαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αποτυπώνει τα όσα έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόρθωσαν να βγουν ζωντανοί.

Επίσης η ίδια μαρτυρία καταδεικνύει ότι οι διασωθέντες εξακολουθούν να «βασανίζονται».

Πολλοί είναι οι επιβάτες του τρένου που επέζησαν και βρίσκονται σε σοκ. Η Ελίνα, μία εκ των επιβατών, έγραψε ένα κείμενο στο οποίο αποτυπώνονται τα συναισθήματα όσων επέζησαν από το τρομακτικό δυστύχημα που άφησε πίσω τους 57 νεκρούς.

"Για μένα είναι σαν να πέρασαν μήνες. Σταμάτησε λίγο απότομα η ζωή μου. Δεν θυμίζει ίδια με πριν", ξεκινά το κείμενο της Ελίνας.

"Η καθημερινότητα δεν είναι ίδια δυστυχώς. Δεν κατάφερα να γυρίσω στη δουλειά, δεν κατάφεραν να κοιμηθώ, δεν κατάφερα να φάω το αγαπημένο μου φαγητό έστω να πάρω τα χάπια μου. Δεν κατάφερα να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, δεν κατάφεραν να βγω στο μπαλκόνι να δω ότι η ζωή συνεχίζεται, όπως είπαν όλοι. Μάλλον για σας…".

"Λες, τουλάχιστον κατάφερα να ζήσω. Εμείς όμως ακόμη δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε. Οι εικόνες παραμένουν στο μυαλό καρφωμένες. Η μυρωδιά έρχεται πολλές φορές ξανά στην επιφάνεια. Οι φωνές και τα ουρλιαχτά στ’ αυτιά. Βουητό. Συνεχίζει ο ίδιος εφιάλτης για εμάς, αλλά δεν τα παρατάς. Όχι για σένα, αλλά γιατί έζησες για να διεκδικήσεις αυτά που έχασαν τα παιδιά που έφυγαν. Να διεκδικήσεις να ζήσεις σε μία χώρα με ασφάλεια. Αστείο; Ευχαριστούμε Ελλάδα, καταλήγει η Ελίνα.

«Κάθε μέρα και άλλη ψυχολόγος…»

Επιβάτης του 5ου βαγονιού μίλησε στον ΑΝΤ1 για την τραυματική της εμπειρία και ανέφερε πως «τη στιγμή της σύγκρουσης ήμουν όρθια, πετάχτηκα, χτύπησα στο πρόσωπο και έσπασαν όλα μου τα δόντια». Η ίδια ταραγμένη ακόμη από όσα έζησε είπε πως «δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς χάπια πλέον, μύριζε παντού θάνατος».

Ενώ πρόλαβε να δει τα δίδυμα κορίτσια με την ξαδέρφη τους που έχασαν τη ζωή τους «τα είδα τα κορίτσια, ήταν 3 κούκλες λυπάμαι πολύ».

Αποκάλυψε ακόμη πως «δεν μιλάω πλέον με τους κρατικούς ψυχολόγους. Κάθε μέρα στο τηλέφωνο βγαίνει άλλη κοπέλα και δεν αντέχω να τα λέω κάθε μέρα από την αρχή».



Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων