Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής

Διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί παρουσίασαν σύγχρονα, επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα για την Κινέζικη & Συμπληρωματική Ιατρική.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής

medlabnews.gr iatrikanea

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης, ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής το οποίο έλαβε χώρα το τριήμερο 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2023 στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν Καθηγητές, καθώς και διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί ιατροί οι οποίοι παρουσίασαν σύγχρονα δεδομένα, επιστημονικά τεκμηριωμένα, για την Κινέζικη & Συμπληρωματική Ιατρική.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με εμπειρία στην άσκηση της Κινέζικης Ιατρικής ως Συμπληρωματικής Ιατρικής με εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερµατολογίας - Νοµικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδηµίας Ιαµατικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσµιας Ακαδηµίας Κινέζικης και Συµπληρωµατικής Ιατρικής,  Αντιπροεδρος Β΄ Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, αναφέρει σχετικά με την Κινεζική Ιατρική:

«Η Παγκόσμια Ακαδημία Κινέζικης & Συμπληρωματικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 2018, με στόχο την καθιέρωση της Κινεζικής Ιατρικής ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου, με επιστημονική τεκμηρίωση των ιατρικών της εφαρμογών. Ελπιδοφόρα σημάδια για την Ελλάδα είναι το νομικό και θεσμικό πλαίσιο, καθώς και η απόφαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας το 2018, που επικυρώθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2022, σύμφωνα με την οποία καθιερώθηκε η Κινεζική Ιατρική και η Ιαματική Ιατρική ως Συμπληρωματική Ιατρική.

Η Κινεζική Ιατρική, υποστηρίζει με την επιστημονική τεκμηρίωση τις θεραπευτικές μεθόδους σε διάφορες παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρολογικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, γαστρεντερολογικού και ενδοκρινικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Οι θεραπευτικές εφαρμογές της Κινεζικής Ιατρικής στις διάφορες ειδικότητες εφαρμόζονται με βάση έρευνες, ιατρικές μελέτες, διδακτορικές διατριβές και επιστημονικές εργασίες. Η Κινέζικη Ιατρική βοηθά τελικά όχι μόνο στη θεραπεία, ανάρρωση και αποκατάσταση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αλλά και προληπτικά στην αργυρή (Silver Age, 55+) και χρυσή ηλικία άνω των 82 ετών (Golden Age), εφαρμόζοντας πρότυπα μακροζωίας και ευεξίας.

Η προσπάθεια αυτή αντικατοπτρίζει τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, με τη φιλοδοξία η χώρα μας να γίνει ένα παγκόσμιο θέρετρο υγείας όχι μόνο για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις αλλά και ως Προληπτική Ιατρική, υπό ιατρική επίβλεψη από έμπειρους και διεθνώς καταξιωμένους γιατρούς. Βασικός στόχος είναι να σταματήσει το φαινόμενο του «brain-drain» και να αναπτυχθεί το αντίστροφο «brain-regain», καθώς το ενδιαφέρον διεθνώς αυξάνεται καθώς οι ασθενείς αναζητούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες ιατρικής θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας.

Καθοριστική είναι η συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Προέδρου AMA, G.Η.D.l, IHTC, ELITOUR και Ιδρυτικού μέλους της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης & Συμπληρωματικής Ιατρικής κ. Γιώργου Πατούλη, στην προώθηση και καθιέρωση διεθνώς του Τουρισμού Υγείας και της Κινεζικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Anhui στην Κίνα.»

H κα Χόβρη Ελένη (Πρόεδρος Med-Professionals – Πρέσβειρα & Πρόεδρος Great Greece Forever) αναφέρθηκε στη σημασία της μετάδοσης της ιστορίας, τη γλώσσας και του πολιτισμού της χώρας μας στους Έλληνες της διασποράς.

Ο κ. Κουσκούκης Κωνσταντίνος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών της Great Greece Forever, τόνισε τη σημασία της αναβίωσης και ενεργοποίησης του Ελληνικού Πνεύματος σε παγκόσμια κλίμακα, της σύνδεσης όλων των Ελλήνων που διαπρέπουν ανεξαρτήτως ειδικότητας και της ενδυνάμωσης και προώθησης της Ελληνικής γλώσσας. Η Επιτροπή των Σοφών, όπως επεσήμανε ο κ. Κουσκούκης, στο πλαίσιο αυτό φιλοδοξεί να αφήσει θετικότατο αποτύπωμα, με μελλοντικό πρόσημο την ανάπτυξη της ελληνικής ομογένειας.

Ο κ. Γιατζίδης Αλέξανδρος (M.D., Ph.D, Πρόεδρος MEDLAB, Γεν. Γραμ. ΕΑΕΤΕ, CEO ΙΕΚΕΤΥ, Διευθ. Σύνταξης Medlabnews.gr - IatrikaNea) παρουσίασε την εταιρεία MEDLAB HEALTH TOURISM PROJECT και αναφέρθηκε στη δυνατότητα ανάδειξης της χώρας μας σε καθιερωμένο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού. Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, όπως ιδανικό βιοκλίμα, πλεονεκτική γεωγραφική θέση, φυσική ομορφιά, διατροφή που προσφέρει μακροζωία, σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα, ιστορία στον Ιατρικό Τουρισμό από αρχαιοτάτων χρόνων, εξαίρετους γιατρούς και αξιόλογες ιατρικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα καθώς και πλειάδα ιαματικών πηγών. Το MEDLAB HEALTH TOURISM PROJECT φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στην επίτευξη αυτού του σκοπού, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ευεξίας καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας και την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Η κα Παχίδου Λίλη (Πρόεδρος Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών και Προϊόντων δίαιτας Cambridge) ανέπτυξε τις ευεργετικές ιδιότητες των Υπηρεσιών και Προϊόντων δίαιτας Cambridge.

Η κα Παπακωνσταντίνου Μαρία, (Βιοπαθολόγος, Αντιπρόεδρος Ομίλου Μικροβιολογικών Εργαστηρίων Medicyn Success Story) ανέπτυξε τις σύγχρονες δυνατότητες των μικροβιολογικών εργαστηρίων.

Η κα Σκουρογιάννη Σταυρούλα (Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού) ανέπτυξε τις δυνατότητες της σύμπραξης του απόδημου Ελληνισμού με την ιατρική κοινότητα για την ανάπτυξη και προβολή του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα ως μοναδικό τόπο μακροζωίας και ευζωίας.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο κ. Καυκάς Ηλίας (Δρ. Δερματολογίας, Αντιπρόεδρος Ιπποκρατείου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Ιδιοκτήτης Εκδοτικού Οίκου Doctors Media) και ο κ. Κοντός Χαράλαμπος (Οδοντίατρος, Διευθυντής Κ.Υ. Οίκου Ναύτου Πειραιά).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων