Μπροστά, Σταθερά, Τολμηρά σημαίνει Ανάπτυξη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μπροστά, Σταθερά, Τολμηρά σημαίνει Ανάπτυξη

Οι παθογένειες του δημοσίου τομέα της χώρας αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

της Μαρίας Ι. Παπακωνσταντίνου MD, MSc Ιατρού Βιοπαθολόγου, Αντιπροέδρου MEDISYN,

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να προωθήσει την ανάπτυξη είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και των φορολογικών υποχρεώσεων. Οι παθογένειες του δημοσίου τομέα της χώρας αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να εξορθολογιστεί η διαδικασία αδειοδότησης, να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων αδειών και να απλοποιηθούν οι φορολογικοί κανονισμοί. Αυτό θα βοηθήσει στην προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και θα επιτρέψει στις υπάρχουσες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό έχει προχωρήσει στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τα άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την κατάργηση ή μείωση δεκάδων φόρων. Δεν επαναπαυόμαστε, έχουμε όμως τη γνώση και την θέληση να συνεχίσουμε προς ένα σύγχρονο κράτος, φιλικό προς τις επενδύσεις και τους πολίτες του.

Ένα άλλο κλειδί για την προώθηση της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις σε υποδομές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά έργα όπως το Πάτρα – Πύργος, το ξεμπλοκάρισμα του ΒΟΑΚ, τον Ε65, το Ελληνικό, το μετρό Θεσσαλονίκης και εκατοντάδες μικρότερα ή μεγαλύτερα, απορροφώντας ταυτόχρονα ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό. Η χώρα πρέπει να επενδύσει στον εκσυγχρονισμό των λιμανιών, των αεροδρομίων και των σιδηροδρόμων της για να δημιουργήσει ένα απρόσκοπτο δίκτυο μεταφορών. Η επένδυση σε ψηφιακές υποδομές είναι επίσης κρίσιμη για τη διασφάλιση ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια οικονομία. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι, είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη χώρα και να αφήσουμε πίσω μας τα διαχρονικά προβλήματα και το «βαθύ κράτος».

Εκτός από τις επενδύσεις σε φυσικές υποδομές, η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει και στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για να διασφαλιστεί ότι οι νέοι Έλληνες διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να επιτύχουν στη σύγχρονη οικονομία. Η κυβέρνηση συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία προγραμμάτων μαθητείας και ευκαιριών επαγγελματικής κατάρτισης που προετοιμάζουν τους νέους Έλληνες για καριέρα σε τομείς όπως η τεχνολογία, η υγειονομική περίθαλψη και η φιλοξενία.

Τέλος, η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επιχειρήσεις που ενθαρρύνει την ανάληψη κινδύνων και ανταμείβει την καινοτομία. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια προσφέρει φορολογικά κίνητρα και άλλες μορφές υποστήριξης σε νεοφυείς επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις. Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζουν την πρωτοβουλία, την ελεύθερη αγορά και τις επενδύσεις από ελληνικά και ξένα κεφάλαια. Πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων το 2022 και το 2023 αναμένεται νέο. Πείσαμε την Pfizer να έρθει στην Θεσσαλονίκη, και από τότε αρκετές σημαντικές επενδύσεις ήρθαν όπως της Microsoft, Amazon, Teamviewer και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Συμπερασματικά, η προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα απαιτεί μια συνολική προσέγγιση που εστιάζει στην απελευθέρωση του πλήρους δυναμικού του ιδιωτικού τομέα. Αυτό σημαίνει μείωση της γραφειοκρατίας, επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα ευημερούσα, δυναμική και ανταγωνιστική στην παγκόσμια οικονομία. Μία Ελλάδα με περισσότερους εργαζομένους και καλύτερους μισθούς. Μία Ελλάδα σταθερή, τολμηρή που πηγαίνει μπροστά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων