Οι υγειονομικοί απαντούν στις δηλώσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι υγειονομικοί απαντούν στις δηλώσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό

Ο πρώην Υπ. Εργασίας δήλωσε ότι προτίθεται να επαναφέρει το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών
Οι υγειονομικοί απαντούν στις δηλώσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό

medlabnews.gr iatrikanea

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην Υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι προτίθεται να επαναφέρει το μέτρο της σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα και της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με βάση αυτή τη τοποθέτησή του οι Σύλλογοι Υγειονομικών Π.Ι.Σ, E.O.O., Π.Φ.Σ. και Π.Κ.Σ. δηλώνουν τα εξής:

«Παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα της λανθασμένης αυτής πολιτικής στο συνταξιοδοτικό του κ. Κατρούγκαλου, ο ίδιος τρία μόλις 24ωρα πριν την εκλογική διαδικασία, αποκαλύπτει  τις πολιτικές προθέσεις του χώρου που εκπροσωπεί όσον αφορά στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δεν ξεχνάμε την 12η Μαΐου 2016, ημερομηνία ψήφισης του «νόμου Κατρούγκαλου» και ορόσημο της εγκληματικής καταστροφής  όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων που είχε σαν αποτέλεσμα πέραν των άλλων και την μείωση των νέων συντάξεων κατά 40%.

Δεν ξεχνάμε επίσης ούτε τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων , την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , την επιβολή του μέτρου της προσωπικής διαφοράς, ούτε την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων. 

Οι «διαψεύσεις» και τα ψελλίσματα του κ. Κατρούγκαλου περί προσωπικών απόψεων ούτε μας πείθουν ούτε μας καθησυχάζουν.

Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αντέχουν εκ νέου «φωστήρες» και «σωτήρες»  από όπου και αν προέρχονται.»

Η απάντηση του Ι.Σ.Α.

Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας προκάλεσαν και την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με μεγάλη έκπληξη, τις τελευταίες ώρες, ακούσαμε δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου σε τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος μας ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές θα επανέλθει το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Να θυμίσουμε ότι ο η προηγούμενη κυβέρνηση, με εμπνευστή τον κ. Κατρούγκαλο, εφάρμοσε ένα από τα πιο άδικα και φορομπηχτικά συστήματα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, συνδέοντας την καταβολή των μηνιαίων εισφορών με το εισόδημα του κάθε επαγγελματία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μηνιαίες εισφορές πολλών ελευθέρων επαγγελματιών και ειδικά συναδέλφων ιατρών να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη μέχρι και 1.500,00 ευρώ χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα ούτε στην σύνταξη αλλά και ούτε στην περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Οι ελευθεροεπαγγελματιες θελουν στήριξη και όχι περαιτέρω επιβάρυνση, ειδικά οι γιατροι που με αυταπάρνηση, στήριξαν το ΕΣΥ,κατα τη διάρκεια της πανδημίας. Ο συγκεκριμένος νόμος είχε οδηγήσει σε απόγνωση πληθώρα ελεύθεροεπαγγελματιών που αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές. Είμαστε δίπλα στην ομάδα αυτή της κοινωνίας και δεν θα επιτρέψουμε καταστροφικά πισωγυρίσματα.»

Ο Ι.Σ.Α. εκείνη την περίοδο πρωτοστάτησε μαζί και με άλλους επιστημονικούς συλλόγους ούτως ώστε να καταργηθεί το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο τελικά έγινε αργότερα με υπουργό τον κ. Βρούτση. Πάγια θέση του Ι.Σ.Α. την  οποία έχει εκφράσει πολλές φορές ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης είναι ότι για να μπορέσει η χώρα να έχει σωστές βάσεις πρέπει να υπάρχει ένα δίκαιο αλλά και σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο.

Ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι όντως προσωπικές απόψεις του κου Κατρούγκαλου, πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και δεν θα τολμήσουν να επαναφέρουν αυτό το άδικο και φοροληστρικό σύστημα υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Ι.Σ.Α. είναι μπροστάρης σε κάθε αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και δε θα δεχτεί κανένα εμπαιγμό και κανένα πισωγύρισμα.»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων