Ποια είναι η νέα Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ποια είναι η νέα Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου;

Η μακρά πορεία της Αναστασίας Κοτανίδου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ο ενεργός της ρόλος κατά τη διάρκεια της πανδημίας

medlabnews.gr iatrikanea 

Το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αφού κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκε στο «τιμόνι» της Επιτροπής για τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ. Παράλληλα, ως μέλος της γνωστής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που με τις εισηγήσεις της καθόρισε τη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού στην Ελλάδα, έγινε ευρύτερα γνωστή.

Η υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, όμως, έχει μια μακρά διαδρομή στις Εντατικές που ξεκινά πολύ πριν την πανδημία. Είναι Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθύντρια στην Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» τις ελλείψεις και τα προβλήματα των εντατικών. Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ διαχρονικά υστερούσε στη χώρα μας συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, τα χρόνια της πανδημίας μετά από μεγάλη προσπάθεια οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν σε 1.300.

Αναστασία Κοτανίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου έζησε μέχρι τα 24 της χρόνια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στην Ελλάδα. Στη χώρα μας πραγματοποίησε ειδικότητα Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών. Έλαβε εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία το 1994 και το 1996 εκλέχθηκε λέκτορας ξεκινώντας την πανεπιστημιακή της καριέρα.

Η κυρία Κοτανίδου έχει εκπαιδεύσει με συνέπεια προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και ειδικευόμενους και ειδικευμένους Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και ιατρούς συναφών ειδικοτήτων στην Ελλάδα. Είναι υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» του ΕΚΠΑ, ενώ οργανώνει πανελλήνια συνέδρια regional conferences ESICM Εντατικής Θεραπείας από το 2010.

Επιπλέον, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, και της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόοδο της Επιστήμης. Το οργανωτικό και διοικητικό της έργο περιλαμβάνει τα εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας Γ.Π. Λιβανός και Μ. Σίμου, Α’ ΚΕΘ, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ και το πειραματικό χειρουργείο του Γ.Π.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός».

Η Αναστασία Κοτανίδου θα συμπορευτεί για ένα μήνα στο υπουργείο Υγείας με τους δύο Γενικούς Γραμματείς που εργάζονται ακόμη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Γιάννη Κωτσιόπουλο.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων