Αναστασία Κοτανίδου, Υπουργός Υγείας: «Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια στο συνάνθρωπο, βοηθούν και τους εαυτούς τους» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αναστασία Κοτανίδου, Υπουργός Υγείας: «Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια στο συνάνθρωπο, βοηθούν και τους εαυτούς τους»

«Όταν δίνουμε τακτικά αίμα μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς οι ίδιοι, καθώς έχουμε μικρότερες επιπτώσεις από τα νοσήματα».
Αναστασία Κοτανίδου, Υπουργός Υγείας: «Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια στο συνάνθρωπο, βοηθούν και τους εαυτούς τους»

medlabnews.gr iatrikanea

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, η Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο δώρο αγάπης και ζωής που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους συνανθρώπους μας. Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια ώστε να σωθούν οι συνάνθρωποι μας, βοηθούν και τους εαυτούς τους. Αυτό συμβαίνει επειδή από μελέτες έχει βρεθεί ότι όταν δίνουμε τακτικά αίμα μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς οι ίδιοι, καθώς έχουμε μικρότερες επιπτώσεις από τα νοσήματα».

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. H ημέρα αυτή, είναι μία ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε και τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά  και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό, σχετικά με την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού, είναι "Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε  αίμα,  δώσε  πλάσμα,  μοιράσου  τη  ζωή, μοιράσου  συχνά" και  επικεντρώνεται  κυρίως  στους  πολυμεταγγιζόμενους  ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος. To μήνυμα αυτό  δημιουργήθηκε για να τονίσει τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος στη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και παράλληλα να αναδείξει και να αποτυπώσει το αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη ως μία συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, που στηρίζουν διαχρονικά το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας διοργάνωσε μία ιδιαίτερη αιμοδοσία, με υψηλό συμβολισμό,  στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της A.E. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δίνεις αίμα; Γιατί η αιμοδοσία είναι ευεργετική και για τους δότες;

Ομάδες αίματος, παράγοντας ρέζους. Ποια η σχέση τους με ορισμένες ασθένειες; Μύθοι και αλήθειες για την αιμοδοσία; (video)

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων