Από τι πέθανε η 19χρονη; «Μου κατέστρεψαν το σπίτι» λέει ο σύζυγός της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Από τι πέθανε η 19χρονη; «Μου κατέστρεψαν το σπίτι» λέει ο σύζυγός της

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη

 medlabnews.gr iatrikanea

Βαθειά θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, με την οικογένεια να καταγγέλλει ότι οφείλεται σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο θάνατός της 19χρονης προήλθε από ενδομήτρια αιμορραγία.

Ο θείος της άτυχης κοπέλας, καταγγέλλει στο MEGA ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο τόσο η ίδια, όσο και το μωράκι που δεν πρόλαβε να γεννήσει.

Σύμφωνα με τον θείο της, το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 10:24. Το κέντρο ανταποκρίθηκε, όπως λένε, μετά από μισή ώρα, λέγοντάς τους ότι στέλνουν ασθενοφόρο. Μετά και από άλλες κλήσεις, σύμφωνα με τους συγγενείς, το ασθενοφόρο έφθασε στις 13:30.

Στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση έχει καταγραφεί στις 10:58. Γίνεται αναφορά για έγκυο κοπέλα με καταβολή δυνάμεων. Η περιγραφή των συμπτωμάτων, όπως υποστηρίζουν από το ΕΚΑΒ, δεν παρέπεμπε σε επείγον περιστατικό και για αυτό δε δόθηκε προτεραιότητα.

«Έγινε η κλήση και το περιστατικό αξιολογήθηκε, καταγράφηκε ως μη επείγον. Όχι με αυτό που τελικά είχε συμβεί. Για αυτό ακριβώς διενεργεί ΕΔΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ όπως έχω πληροφορηθεί», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ 11.00 και 12.00 το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ δέχεται άλλες τρεις κλήσεις από τους συγγενείς που ρωτούν με αγωνία τι ώρα θα φθάσει το ασθενοφόρο.

Στις 12:35, στην τελευταία κλήση, δίνεται προτεραιότητα στο περιστατικό, καθώς οι συγγενείς αναφέρουν ότι η κοπέλα γεννάει. Στη 13.00 το ασθενοφόρο, σύμφωνα με την καταγραφή, έφθασε στο σπίτι της 19χρονης.

Οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ όταν είδαν την έγκυο κοπέλα, διαπίστωσαν ότι δεν είχε καρδιακό παλμό. Επί 20 λεπτά της έκαναν ΚΑΡΠΑ και της χορήγησαν αδρεναλίνη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να την επαναφέρουν.

Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας, όσο και του εμβρύου.

Στις 13.38 έφτασε στο ΚΥ, διασωληνωμένη, άσφυγμη και απνοϊκή. Εκεί, έγινε έλεγχος εμβρυικών παλμών όπου και διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο δεν είχε παλμό.

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 19χρονης εγκύου - «Μου κατέστρεψαν το σπίτι»

«Μου καταστρέψανε το σπίτι. Πήραμε 20 τηλέφωνα για ασθενοφόρο και μας λέγανε…, μία φορά μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο, μία φορά μας είπαν ότι να είναι στον δρόμο, είναι εδώ, εκεί και μας κοροϊδεύουνε» ήταν τα λόγια του συζύγου της αδικοχαμένης εγκύου.

Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς

Οι συγγενείς της 19χρονης υποστηρίζουν πως η νεαρή γυναίκα μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο ζωντανή, ενώ ισχυρίζονται πως ακόμα κι όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας ήταν ζωντανή. Το ερώτημα που θέτουν είναι γιατί να μεταφερθεί η 19χρονη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και όχι σε νοσοκομείο στην Αθήνα, εφόσον η κατάστασή της κρινόταν σοβαρή.

Από την πλευρά του Κέντρου Υγείας υποστηρίζεται ότι η 19χρονη έγκυος ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Η κατάσταση είναι δύσκολη – Θέλουμε μόνιμο προσωπικό «Η κατάσταση είναι δύσκολη, δραματική σε πολλές περιοχές στη χώρα. Ακόμα και εδώ στο ΕΚΑΒ Αθηνών η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν υπάρχουν ούτε διασώστες αλλά και ασθενοφόρα σε σχέση με την Κω που υπήρχαν ασθενοφόρα -άλλα δύο να επιχειρήσουν- αλλά δεν υπάρχουν διασώστες» τόνισε μιλώντας στην EΡΤ ο πρόεδρος τωνεργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Όπως είπε «για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο χρειάζονται 10 διασώστες. Άρα στην Κω έχουμε επτά μόνιμους και τρεις επικουρικούς και έτσι βγαίνει ένα ασθενοφόρο πρωί, απόγευμα, νύχτα. Για να ενισχυθεί περισσότερο το νησί ή όλα τα νησιά γιατί δεν είναι μόνο η Κως. Είναι στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Πάρο, στη Νάξο ένα ασθενοφόρο έχουμε και επιχειρεί και χειμώνα και καλοκαίρι».

«Εδώ και 15 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκαν οι τομείς του ΕΚΑΒ, από το 2004 – 2005, υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Θέλουμε διασώστες μόνιμο προσωπικό γιατί έχουν ανοίξει κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας για επικουρικό προσωπικό. Συμμετοχή δεν υπάρχει, άρα θέλουμε μόνιμο προσωπικό» πρόσθεσε.

Ακόμα ανέφερε ότι «το θέμα είναι ότι η τελευταία πρόσληψη, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ βγήκε το 2014 και το 2016 ήρθαν οι 196 διασώστες για όλη τη χώρα και έχουν αποχωρήσει πάνω από 400 άτομα τα τελευταία χρόνια ως συνταξιοδοτήσεις».

Ειδικά για την υπόθεση του θανάτου της 19χρονης εγκύου είπε: « Η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ στο τηλεσυντονιστικό κέντρο μιλάει για 10:59 και δόθηκε ως αδυναμία καταβολής δυνάμεων. Από εκεί και πέρα, επειδή έχουμε πολλά περιστατικά ταυτόχρονα να διαχειριστούμε, δηλαδή από τη στιγμή που μπορεί να έχουμε 40 – 50 περιστατικά σε αναμονή εκεί γίνεται κάποια επιλογή, κάποια αξιολόγηση, ποια είναι υπερ-επείγοντα, επείγοντα και ποια μπορεί να καθυστερήσουν πιο πολύ[…] Σίγουρα εκεί δεν έγινε σωστή αξιολόγηση. Δόθηκαν στην αρχή τα στοιχεία από τους συγγενείς ότι υπήρχε καταβολή δυνάμεων…».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων